Premijera

Krešimir Mikić je Moliéreov Tartuffe na sceni ZKM-a

Foto: 'Boris Scitar/Vecernji list'
Krešimir Mikić je Moliéreov Tartuffe na sceni ZKM-a
19.03.2013.
u 11:51
Dolazi nam tako najveći i najpoznatiji hipokrit svjetske dramske literature, drugo ime za lažnog pobožnog čovjeka, drugo ime za čovjeka bez morala, idealnog čovjeka za sva vremena, za sve režime...
Pogledaj originalni članak

Moliéreov \"Tartuffe\", u režiji slovenskog redatelja Jerneja Lorencija, sedma je premijera Zagrebačkog kazališta mladih ove sezone, zakazana za nedjelju 24. ožujka. Dolazi nam tako najveći i najpoznatiji hipokrit svjetske dramske literature, drugo ime za lažnog pobožnog čovjeka, drugo ime za čovjeka bez morala, idealnog čovjeka za sva vremena, za sve režime... Uz redatelja, koji radi na suvremenom iščitavanju tog klasičnog teksta, autorsku ekipu čine: dramaturg Matic Starina, skladatelj Branko Rožman, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Belinda Radulović, koreograf Gregor Luštek. Glume: Krešimir Mikić, Pjer Meničanin, Nina Violić, Katarina Bistrović Darvaš, Jadranka Đokić, Sreten Mokrović, Goran Bogdan i Doris Šarić Kukuljica.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.