Književna tribina

Književni petak posvećen djelu velikog Miroslava Krleže

Foto: arhiva VL
Književni petak posvećen djelu velikog Miroslava Krleže
29.11.2011.
u 10:47
Je li Krleža, kako je ustvrdio Radovan Ivšić, najveća katastrofa koja nam se mogla dogoditi ili je najveći i nedodirljiv u svojoj veličini među svima koji su ovdje nešto pisali, je li zaslužio Nobela...
Pogledaj originalni članak

Književni petak zagrebačke Gradske knjižnice posvećen je  Miroslavu Krleži koji je i trideset godina nakon svoje smrti još uvijek prijeporna točka hrvatske književnosti, ali i kulture u cijelosti. Organizatori najavljuju zanimljivu raspravu koja će se vrtjeti oko nekoliko glavnih tema: je li, kako je ustvrdio Radovan Ivšić, Krleža najveća katastrofa koja nam se mogla dogoditi ili je najveći i nedodirljiv u svojoj veličini među svima koji su ovdje nešto pisali, je li zaslužio Nobela, ali se nije bavio političko-diplomatskim igrama da do te nagrade i dođe ili je njegova ipak lijeva pozicija sama tome presudila... Bit će tu i mnogih drugih otvorenih pitanja.

Gosti su Književnog petka Georgij Paro i Željko Senečić, urednik i voditelj je Tonči Valentić. Tribina će se održati 2. prosinca u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.