Maslinov vijenac u Varaždin

Kajkavski stihovi biti će urezani u brački mramor

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Kajkavski stihovi biti će urezani u brački mramor
25.08.2014.
u 12:10
Pjesnik Ernest Fišer ovjenčan je Maslinovim vijencem poezije u Selcima na Braču
Pogledaj originalni članak

        “Maslinov vijenac zaista me obradovao jer ga dodjeljuju sami pjesnici, dakle struka, a to je ujedno i posredno priznanje mojoj kajkavskoj zbirci (sabranih i novih kajkavskih pjesama) “Macbeth na fajruntu”. Iz te zbirke bit će na spomen-ploči (u bračkom kamenu) isklesani ovi moji stihovi: “Kajkavščina kakti cviet / ostala je naš cieli sviet” – izjavio je za Večernji list ugledni hrvatski pjesnik Ernest Fišer, koji je u prvom tjednu kolovoza u Selcima na Braču ovjenčan maslinovim vijencem poezije.  

  Selačka Croatia rediviva, svehrvatska pjesničko-jezična smotra koja se temelji na trojedinstvu hrvatskog jezika zasnovanog na formuli ČA-KAJ-ŠTO održana je 24. put. Na toj je jedinstvenoj pjesničkoj manifestaciji otkrivena ploča prošlogodišnjeg laureata Branimira Bošnjaka, na kojoj je osvanuo odabrani stih "Sve je oko nas već je moralo dobiti dušu". 

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupilo je dvadesetak pjesnika, od čakavskih poput Zvonimira Sutlovića i Vlaste Vrandečić-Lebarić preko štokavskih, poput Ivane Šojat, Marka Gregura i Nevenke Nekić do kajkavskih, kao što su Božica Brkan, Vera Grgac i Ernest Fišer. Uz brojne bračke pjesnike - Katarinu Jakšić, Sanju Mošić, Vesnu Trutanić i Silviju Buvinić, nastupili su i pjesnici koji žive izvan domovine poput Antona Kikaša iz Kanade i Tomislava Žigmanova iz Vojvodine., na kojoj je osvanuo odabrani stih: „Sve je oko nas već je moralo dobiti dušu.“   

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.