Mali princ

Julijani Matanović i Anki Dorić nagrada Mali princ u Tuzli

Foto: patrik macek/pixell
Julijani Matanović i Anki Dorić nagrada Mali princ u Tuzli
30.05.2011.
u 13:54
Julijana Matanović i Anka Dorić osvojile su nagradu Mali princ na susretima Vezeni most u Tuzli. Uglednom regionalnom nagradom ovječana je njihova knjiga "One misle da smo male" koju je objavila Mozaik knjiga.
Pogledaj originalni članak

Roman “One misle da smo male” koji zajedno potpisuju književnica Julijana Matanović i liječnica Anka Dorić u deset dana osvojio je dvije nagrade. Nakon nagrade “Anto Gardaš” u Osijeku, literarno-liječnički duet osvojio je i nagradu "Mali princ" u Tuzli. Roman koji je objavila Mozaik knjiga tako je proglašen najboljom knjigom za djecu koja je objavljena u regiji prošle godine. Za "Malog princa" bilo je nominirano osam knjiga, a nagrađena je knjiga koja govori o HPV-u, ali i o odrastanju, zabavi... Anka Dorić u Tuzli je govorila o HPV-infekcijama koje su najčešće virusne i spolno prenosive infekcije u svijetu, a rak vrata maternice koji je središnja tema nagrađene knjige, kasna je komplikacija neprepoznate i neliječene bolesti od koje svake dvije minute u svijetu umire jedna žena.

Zanimljivo da je lani hrvatska književnica Nada Mihelčić romanom “Zeleni pas” prvo u Osijeku osvojila nagradu “Anto Gardaš”, da bi potom za istu knjigu bila nagrađena i regionalnim tuzlanskim Malim princom. Julijana Matanović ovih je dana u Mozaik knjizi objavila i zbirku priča “Cic i svila”.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VR
vrtoletnik
09:06 31.05.2011.

Čemu brisanje? Hočemo estetike? Hočemo? Doo-bro, listič je popunjen. Julijana piše dosadno i katolićki, što je smijurija jer je Srbijanka. Ne može to tako. I što će roman o maternicama dječiju nagradu dobivati, jeste li vi norlamni?!

DU
Deleted user
19:20 01.06.2011.

Pročitah dvije knjige Julijane Matanović; Zašto sam vam lagala, i Bilješka o piscu..možda i još koju, ne sjećam se; osobno me se nije dojmila; previše gorčine osjetim u njenim recima, no to ne znači da nije kvalitetan pisac-o ukusima se, kažu, ne raspravlja.