Promo

Izvučeni dobitnici ulaznica za predstavu "Krava Ružica"

Izvučeni dobitnici ulaznica za predstavu "Krava Ružica"
VL
Autor
PR Članak
27.09.2010.
u 14:23
Duhovita je to poetska priča koja istražuje pitanja tolerancije i različitosti.
Pogledaj originalni članak

Krava Ružica duhovita je poetska priča koja istražuje pitanja tolerancije i različitosti. Autor teksta Andri Beyeler 2005. dobio je nagradu Braća Grimm, koja promovira izvrsnost u dramskom stvaralaštvu za djecu.

Na seoskom imanju lijeni seljak počinje uviđati kako njegova krava Ružica grdi i ismijava sve ostale životinje na farmi: psa zato što tako brzo jede da će ga sigurno boljeti trbuh, kokoš zato što kokodače tako glasno i privlači na sebe pozornost svaki put kad snese jaje, a svinju zato što se prljava valja u blatu. Životinje su zbog toga uznemirene, a seljak žalostan jer Ružica donosi puno mlijeka, no uviđa koliko je nesnošljiva prema ostalim životinjama te je odluči poslati daleko od kuće, u Afriku. Međutim, uskoro se na farmi pojave egzotične afričke životinje koje na farmi traže utočište od Ružice.

Kad se na posljetku na farmi pojavio i ogromni slon za kojeg više nema mjesta, seljak ode po Ružicu u Afriku i dovede je natrag. Ružica ponovno počne sa svojom rutinom, no životinje je zamole da im priča o svojim doživljajima u dalekoj Africi. Potpuno zaronjena u priče o prekrasnim zvjezdanim afričkim noćima, Ružica zaboravi biti zločesta. Promijenjena i ukroćena, Ružica shvati da se ne smije više ponašati kao prije i da su životinje na farmi njezini prijatelji koje treba poštovati, a ne grditi jer su različite od nje.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.

Dobitnici svaki po 2 ulaznice za predstavu kazališta Mala scena "Krava Ružica" u subotu 2. listopada u 17 sati su:

Leonarda Petrovčić i Daniel Herak

Čestitamo sretnim dobitnicima!

Ulaznice se trebaju podići najkasnije do petka u 18 sati na blagajni Male scene.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr