Izložba

Izložba Vile i vilenjaci Zdenka Bašića

Foto: arhiva VL
Izložba Vile i vilenjaci Zdenka Bašića
04.01.2013.
u 12:30
Bašić svojim specifičnim opusom promiče kulturnu baštinu i prirodne ljepote Zagrebačke županije - radnju svojih pripovijetki smjestio je u idilične krajolike Samoborskog gorja i Plešivice
Pogledaj originalni članak

Prva ovogodišnja izložba u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, kojom započinje ciklus od 15 ovogodišnjih izložbi, pripada svijetu mašte Zdenka Bašića.  Autor izložbe „Vile i vilenjaci“ poznati je grafičar, ilustrator i književnik Zdenko Bašić koji svojim specifičnim opusom promiče kulturnu baštinu i prirodne ljepote Zagrebačke županije - radnju svojih pripovijetki smjestio je u idilične krajolike Samoborskog gorja i Plešivice.

Kroz svoja književna djela uspio je oživjeti neke zaboravljene priče iz davnina koje su u njegovoj interpretaciji dobile dodatnu ljupkost i poetičnost.

Izložba se otvara u petak, 11. siječnja u 11 sati u županijskom Turističkom uredu u Preradovićevoj 42 u Zagrebu i ostaje otvorena do 28. siječnja 2013.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
animcot
18:59 04.01.2013.

Zdenko Basic je jedan zaistatalentirani slikar/ilustrator. Njegovi radovi su puni maste, ljepote, lirike, ali i drame. Uzivam ih gledati!