Glitpoteka HAZU

Izložba ratnih fotografija Zorana Filipovića

Izložba ratnih fotografija Zorana Filipovića
29.11.2016.
u 12:41
U Gliptoteci HAZU u srijedu u 19 sati otvara se izložba ratnih fotografija Zorana Filipovića
Pogledaj originalni članak

Zoran Filipović izlaže svoje ratne fotografije u Gliptoteci HAZU u Zagrebu. Izložba će biti otvorena u srijedu 30. studenog u 19 sati, a publika će moći vidjeti 120 fotografija. Filipović je odlučio izložiti i dio do sada neizlaganih fotografija koje je snimio početkom devedesetih na niz ratišta u Hrvatskoj, od Dubrovnika i Hrvatske Kostajnice do Vukovara i Vinkovaca. 

Izložbu u Gliptoteci HAZU kojom se obilježava 25. obljetnica početka Domovinskog rata prati i katalog sa inspirativnim tekstom Željke Čorak, ali i sa izvacima Filipovićevih ratnih zapisa. Svoje je zapise taj zapaženi ratni fotograf ukoričio u knjizi "Dnevnik smrti 1991." koju je objavila nakladnička kuća Zoro. Filipović je ratne fotografije iz 1991. godine snimio kao fotograf agencije MAGNUM Photos. Svoje fotografije nije potpisivao svojim imenom i prezimenom iz sigurnosnih razloga, zbog čega je nastao pseudonim ZORO. Neke su Filipovićeve ratne fotografije postale amblematske. Dio njih se publika u Gliptoteci HAZU mogći razgledati sve do siječnja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.