Fotografije

Izložba Marte Klarić u zagrebačkom kinu Tuškanac

Foto: arhiva VL
Izložba Marte Klarić u zagrebačkom kinu Tuškanac
16.03.2011.
u 10:11
Bilo da se usredotočuje na modnu fotografiju, scenične filmsko-teatarske maske, na klasične portrete ili svakodnevicu, ona je pametna promatračica, selektorica, aranžerka i redateljica scene
Pogledaj originalni članak

U predvorju kina Tuškanac otvorena je izložba fotografija mlade umjetnice Marte Klarić kojoj je to četvrta samostalna izložba. Zbog jedinstvenog prostora, u kojem dominiraju stupovi, za ovu je prigodu izabrala uglavnom vertikalne snimke, među kojima dominira serija tzv. režiranih portreta.

– U svojoj se fotografiji fokusiram na ljude, i to ponajviše na "režirane portrete", iako mi je jednako zanimljivo fotografirati dane situacije. Ideja za neki portret obično potječe od samog subjekta, a fotografija je često moje viđenje osobe koju prikazuje – kaže  Marta Klarić, a njen je rad pohvalila i  povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić-Cvajner: – Bilo da se usredotočuje na modnu fotografiju, scenične filmsko-teatarske maske, na klasične portrete ili svakodnevicu, ona je pametna promatračica, selektorica, aranžerka i redateljica scene. I kada je portret u prvom planu. Po uporabljenim sredstvima mogla se očekivati mizanscenska predominacija, no imajući duh i oko koji vole mjeru, njezine su fotografije i kada pričaju nenarativne. I kada su lirske poput fotografije dječaka s loptom i onoga sa “špahtlom”, ili suburbane i pomalo “underground” one atmosferom i direktnim pogledom aktera kazuju sve…

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.