PROMO

Izložba koja spaja arhitekturu i umjetnost - „Skice iz devedesetih“

Skice iz devedesetih
Skice iz devedesetih
Skice iz devedesetih
Skice iz devedesetih
Skice iz devedesetih
Skice iz devedesetih
15.03.2019.
u 15:03
Skice su izrađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istovremeno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima
Pogledaj originalni članak

Suvremeni arhitekti svoje radove skiciraju u računalnim programima, no prava arhitektonska skica još uvijek ima neprocjenjivu važnost. Upravo je to tema izložbe „Skice iz devedesetih“, koja se otvara 18. ožujka u Oris Kući arhitekture. Pratitelje kulturnih i umjetničkih zbivanja u Zagrebu razveselit će ova izložba našeg poznatog arhitekta Davora Senečića, kojom su predstavljene autorove skice radova iz Beča, Linza, Postdama, Mistelbacha, Sarajeva i Pule.

Skice iz devedesetih

Skice su izrađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istovremeno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima. Nastale u doba kada računala nisu mogla raditi što mogu danas, skice su bile jedini prostorni prikazi pojedinih faza i izvedbenih detalja budućeg objekta u procesu arhitektonskog projektiranja. Sve dok računala nisu preuzela tu ulogu, skice su se radile u svim fazama izrade projekta kao najvažniji segmenti oblikovanja budućeg prostora. Zanimljive zbog svoje dokumentarističke vrijednosti, one nam otvaraju vrata kreativnog svijeta slobode izražavanja autora.

Skice iz devedesetih

Otvorenje izložbe je 18. ožujka u 19:30 sati u Oris Kući arhitekture, a možemo je pogledati do 22. ožujka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr