novi ciklus

Izložba Eugena Varzića "Drugi svijet" u galeriji Zvonimir

Foto: \"
Izložba Eugena Varzića "Drugi svijet" u galeriji Zvonimir
23.02.2012.
u 16:00
"Drugi svijet" nastao je u prilično kratkom razdoblju, no pripreme su bile temeljite i dugotrajne. Rezultat je serija slika velikog formata koje su, osim neuobičajenih dimenzija, bile dostupne i putem bloga
Pogledaj originalni članak

Otvorenje izložbe Eugena Varzića "Drugi svijet" održat će se u galeriji Zvonimir u subotu 3. ožujka od 18 sati. 

Nakon gotovo dvogodišnje pauze poslije samostalne izložbe "Cirkus", Varzić se izlagački vraća, a u međuvremenu se posvetio likovnom djelovanju izvan Hrvatske, sudjelujući u raznim projektima u Italiji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj i Austriji. Posljednjih godinu dana vodi više likovnih radionica.

Novi ciklus slika, "Drugi svijet", nastao je u prilično kratkom vremenskom razdoblju, no pripreme su bile temeljite i dugotrajne. Rezultat je serija slika velikog formata, koje su, osim neuobičajenih dimenzija (20 slika od kojih su neke veličine 4,5x1 m), specifične i po tome što je ukupan proces stvaranja slika bio dostupan putem bloga koji je umjetnik vodio, i putem profila na društvenim mrežama (http://eugenvarzic.com/anotherworld). Blog opisuje svaku sliku te sadrži fotografije izrade slika u gotovo svim fazama, a novost je da svaka slika sadrži zasebno generirani QR kod koji omogućava da posjetite web adresu bloga u jednom brzom i jednostavnom koraku, bez ikakva tipkanja. Potrebno je imati u svom mobilnom uređaju instaliran QR kod čitač te očitati kod koji je uklopljen u kompoziciju slike... i u trenu dobivate apsolutno sve informacije o promatranoj slici. Slikar je pokušao maksimalno približiti proces stvaranja te na određeni način demistificirati stvaranje slika.

Eugen Varzić rođen je 1972. godine u Đakovu. U Slavonskom Brodu završava osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na slikarskom odjelu Filozofskog fakulteta u Rijeci 1999. godine. Uz slikarstvo bavi se kratkim filmom, dizajnom i fotografijom. Izlagao je na više desetaka samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više je puta nagrađivan. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vlasnik je autorske galerije Art studio Varzić u Poreču gdje živi i stvara kao slobodni umjetnik.

Izložba se može razgledati do 13. ožujka, radnim danima od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.