Izložba, SC

Izložba "Dublji smisao" Mirana Šabića u Galeriji SC

Foto: Miran Šabić
Autoportreti
Foto: Miran Šabić
Autoportreti
Foto: Miran Šabić
Autoportreti
07.05.2011.
u 12:13
Užitak u radu i sam čin stvaranja umjetničkog djela dublji je smisao istoimene izložbe Mirana Šabića
Pogledaj originalni članak

U Galeriji SC u utorak 10. svibnja u 20 sati održati će se otvorenje izložbe pod nazivom Dublji smisao umjetnika Mirana Šabića, u sklopu projekta „Oni dolaze“.

Stvaralaštvo mladog umjetnika temelji se na duhovitoj igri i ludističkom dijalogu s tradicijom. Nazivom rada Dublji smisao autor zadaje udarac današnjem promatraču koji u radu traži skriveno značenje govoreći mu da to prestane raditi jer dubljeg smisla zapravo i nema, te kako bi djelo trebalo promatrati u njegovoj jednostavnoj ljepoti.

U autorovim portretima do izražaja dolazi tehnička izvedba u okvirima tradicionalnih grafičkih tehnika, a iz tematske se razine iščitava poseban naglasak na dijalogu s tradicijom, koji je u stvaralaštvu Mirana Šabića izrazito značajan.

Dobitnik Nagrade Akademije likovnih umjetnosti govori da su sva umjetnička djela autoportreti svojih stvaralaca: „Umjetnik u svom stvaranju može izraziti samo ono što je usvojio, preuredio i pretvorio u „ja“

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.