Glazbena 2011.

Ivo Pogorelić svirat će u Zagrebu djela Franza Liszta

Ivo Pogorelić svirat će u Zagrebu djela Franza Liszta
02.01.2011.
u 17:40
Recital je najavljen za 12. ožujka i održat će se u Dvorani Lisinski, a osim Lisztovih djela na programu će biti i Chopinova glazba
Pogledaj originalni članak

Proslavljeni će hrvatski pijanist Ivo Pogorelić u godini kada glazbeni svijet slavi dvije stotine godina od rođenja skladatelja i pijanista Franza Liszta i zagrebačkoj publici izvoditi djela mađarskog umjetnika. Recital je najavljen za 12. ožujka i održat će se u Dvorani Lisinski, a osim Lisztovih djela (među kojima će biti i Mefisto valcer koji je izvela i Bečka filharmonija na Novogodišnjem koncertu), Pogorelić će izvoditi i djela Frédérica Chopina. Lisztove će skladbe Pogorelić svirati i u skladateljevu rodnom mjestu Raidingu, u austrijskom Gradišću, i to samo pet dana nakon zagrebačkog koncerta. To će biti prvi Pogorelićev koncert u rodnom mjestu Franza Liszta, koje od 2006. organizira Lisztov festival, i to tijekom cijele godine.

 

Za deset dana Pogorelića očekuju i dva nastupa u bečkom Konzerthausu uz Bečke simfoničare i dirigenta Fabija Luisija. Na programu je Drugi Rahmanjinovljev koncert za klavir i orkestar. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.