kadroviranje

Ivica Prlender: Šipuš me zvao i pitao jesam li spreman biti u vijeću. Jesam, odgovorio sam

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
ivica prlender
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
14.05.2014., Koprivnica - U knjiznici i citaonici Fran Galovic predstavljene su knjige Kazaliste krize i Drzava i njezino kazaliste: Hrvatsko drzavno kazaliste (1941-1945) autorice Snjezane Banovic. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL
07.08.2015.
u 19:26
Protiv bivšeg intendanta Dubrovačkih ljetnih igara lani je podignut optužni prijedlog za pronevjeru 76.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Ivica Prlender novi je član Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti Ministarstva kulture.

Tko je predsjednik? Ne znam

U lipnju je Ministarstvo raspisalo natječaj nakon što je Snježana Banović dala ostavku na mjesto predsjednice Vijeća, ubrzo nakon ostavke ministrice kulture Andree Zlatar-Violić.

– Ministar kulture Berislav Šipuš kontaktirao je sa mnom i pitao jesam li spreman biti član Vijeća, na što sam odgovorio da jesam. Prema rješenju ja sam samo član ovog stručno-savjetnog tijela, a tko će biti predsjednik, ne znam. Pretpostavljam da će se o tome govoriti na prvoj sjednici koja se tek treba održati – rekao je Ivica Prlender, bivši intendant Dubrovačkih ljetnih igara. Prlender je povjesničar, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij kroatistike i povijesti te magistrirao i doktorirao. Sveučilišni je profesor, a glavni istraživački interes su mu povijest Dubrovnika i povijest srednje i istočne Europe u srednjem vijeku.

Ivica Prlender bio je dugogodišnji intendant Dubrovačkih ljetnih igara u tri uzastopna mandata tijekom 11 godina, do 2013. godine.U vrijeme smanjenog priljeva novca u kriznom ozračju vodio je dubrovački festival i uspio povećati vlastiti prihod za 20 posto. Međutim, lani u svibnju Državno odvjetništvo protiv njega je podnijelo optužni prijedlog za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnjičilo ga se da je Ljetne igre oštetio za 76.000 kuna u razdoblju od 2010. do 2012. pribavivši sebi imovinsku korist.

Raspolagao sa 12 mil. eura

– Riječ je o smijuriji koju mi nije lako podnositi. Državno odvjetništvo nije podiglo optužnicu i zakon ih ne obvezuje da to učine u roku, a ja bih volio da su je podigli odmah ako imaju dokaza jer bih se mogao obraniti. U navedenom razdoblju raspolagao sam sa 12 milijuna eura. Spremiti na stranu 10 tisuća eura od ukupnog iznosa je glupo ako imaš namjeru krasti – rekao je Ivica Prlender.

>> Prvo su Dubrovačke igre postale brend, a tek onda i Dubrovnik

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NE
Neba
09:20 08.08.2015.

Smijurija je takav javni natjecaj...