Galerija Karas

Imageination / Odjeća, tekstil... kao tema u suvremenoj umjetnosti

Foto: arhiv Galerija Karas
Imageination / Odjeća, tekstil... kao tema u suvremenoj umjetnosti
29.10.2013.
u 10:53
Izložba se tiče odjeće, tekstila, mode i kostima kao teme i medija u suvremenoj umjetnosti, a drugi dio izložbe bit će otvoren u subotu 2. studenoga u 12 sati u Centru Kaptol/III. etaža
Pogledaj originalni članak

Izložbu Imageination / Odjeća, tekstil, maska i kostim kao tema i medij u suvremenoj umjetnosti otvara se u Galeriji Karas  u utorak 29. listopada u 19 sati. Izložba se tiče odjeće, tekstila, mode i kostima kao teme i medija u suvremenoj umjetnosti. Drugi dio izložbe bit će otvoren u subotu 2. studenoga u 12 sati u Centru Kaptol/III. etaža. Kustosica izložbe je Silva Kalčić.

Riječ je o izložbi radova u raznim medijima i područjima suvremene umjetnosti, koji se tiču i uzimaju kao svoj materijal tekstil (draperiju, tkanje...), odjeću (modnu, anti-modnu, odjeću kao ready-made, kao kostim ili maska tj. kao potvrdu ili način promjene ili negacije identiteta) ili prisvajaju modne strategije poput omatanja, nabiranja, catwalka, samoprezentacije, komunikacijskog jezika mode. Organizator je ULUPUH, ravnateljica je Ivana Bakal.  Nazivom izložbe želi se asocirati na propalu hrvatsku modnu industriju za mlade, ali i vizualnu kulturu odnosno kulturu slike danas. Izložba je nastala kao odjek znanstvenog skupa „Odjeća kao simbol identiteta“ u organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Bihaću, mr.sc. Irfana Hošića, 2011. godine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.