iznimna predstava

"Iglica" Male scene otvara kazališni kamp BESA na Visu!

Foto: ana šesto
"Iglica" Male scene otvara kazališni kamp BESA na Visu!
07.08.2015.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

Predstava “Iglica”, nastala u suradnji kazališta Mala scena i Triko Cirkus Teatra iz Zagreba, otvara kazališni kamp BESA koji će se održavati na Visu od 10. - 23. kolovoza 2015.

Ova iznimna predstava autorice Lane Šarić, koja je imala svoju praizvedbu u siječnju 2014. godine, namijenjena je djeci od 4 godine naviše, a govori o drugačijoj djeci, onoj koja “bodu”, a predstavljala je Hrvatsku na KIDS EURO festivalu u Washington D.C. gdje je igrala na engleskom jeziku u slavnom Kennedy centru. “Iglica” je također gostovala i u Turskoj i Srbiji i na mnogim hrvatskim festivalima uključujući i Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Za ulogu Iglice Nikolina Majdak dobila je i nagradu ASSITEJ-a u Čakovcu 2014. godine.

Predstavu je režirao Ivica Šimić, kostime je osmislila Mirjana Zagorec (također nagrada u Čakovcu!), scenografiju je radila Dinka Jeričević, a glazbu je skladao Igor Karlić.

Igraju Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Nikola Mijatović.

Izvedbu na Visu sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Treću godinu zaredom VIS će biti domaćin BESA kazališnog kampa koji se ove godine ističe Festivalom umjetničkog stvaranja i života na Otoku, a svi sadržaji besplatni su za posjetitelje.

Na BESI će ove godine sudjelovati Damir Imamović i Sevdah takht, Repassage (pobjednici ovogodišnjeg HR Demo kluba, ST) Vibrica (ZG), Nilla i File (Vis/ST), Mala scena (ZG), Triko Cirkus teatar (ZG), Teatar PocoLoco (ZG), AKB.Nušić (Srbija), Kazalište BESA (Vis).

U radioničkom dijelu programa niz priznatih domaćih i stranih umjetnika poput Lee Delong, Nenada Kovačića, Nikoline Komljenović, Niki Valente, Lene Plavšić, Mije Burčul, Cvetina Aničića, Ivana Dobrana, Stjepana Tafre održat će 10 kazališnih radionica za djecu i odrasle, za profesionalce mastreclassove, za neprofesionalce radionice raznovrsnih kazališnih izričaja od akrobacija na svili, glasa i pokreta, fizičkog kazališta, lutkarstva, improvizacije...

Sjedište Kampa je Ljetna pozornica Kulturnog centra u Visu, a sve detaljnije informacije o programu, prijavama, uvjetima sudjelovanja nalaze se na www.besa.hr i Facebook profilu SKOK U VIS.

Projekt se realizira uz podršku Grada Visa, uz pomoć TZ Vis, TZ Komiže, Osnovne škole Vis, Gradske knjžnice i čitaonice Vis te lokalnih udruga i organizacija.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr