KONCERT

Hugh Cornwell nastupio u Tvornici Kulture

Foto: (vl)
Hugh Cornwell nastupio u Tvornici Kulture
14.03.2010.
u 15:32
U publici nije bilo nikoga tko nije došao zbog „Stranglersa“, ali zbog izvrsno posloženog redoslijeda starih i novih pjesama nitko nije ostavljao dojam da ga zanima samo prošlost.
Pogledaj originalni članak

 

Oni koji su zbog tretmana klavijatura prigovarali „Stranglersima“ da su zamaskirani hipici među punkerima (što je bila duhovita, ali ne baš točna stilska figura), vjerojatno dolaze na svoje na solističkim koncertima gitarista i pjevača Hugha Cornwella kakav se dogodio preksinoć u zagrebačkoj Tvornici.

Iako je napustio „Stranglerse“ još prije dvadesetak godina, Cornwell ne bježi od zaostavštine benda čije su najveći hitovi činili polovinu izvedenog repertoara: „Grip“, „Peaches“, „Hangin' Around“, „No More Heroes“, „Nice'n Sleazy“, „Golden Brown“, „Always The Sun“, „No Mercy“.

Pjesme su prilagođene sadašnjem tročlanom bendu (Cornwell i ritam sekcija, posebna po izvrsnoj mladoj basistici Caz Campbell) i ogoljene su do bučnog garažnog benda. Ali, čak i one koje su poznate kao poznate po raskošnijim produkcijama („Golden Brown, „No Mercy“...), zvučale su fantastično moćno i još uvijek zarazno.

U publici nije bilo nikoga tko nije došao zbog „Stranglersa“, ali zbog izvrsno posloženog redoslijeda starih i novih pjesama, i zbog odlične svirke ukupno, nitko nije ostavljao dojam da ga zanima samo prošlost.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:58 17.03.2010.

Hughovi solo albumi su skroz ok, a i Hugh je dobar lik.