kraj agonije

HNK Osijek dobilo v.d. intendanta, bit će plaća za glumce i radnike

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
HNK Osijek dobilo v.d. intendanta, bit će plaća za glumce i radnike
27.02.2014.
u 08:42
Miroslav Čabraja imenovan je od ministrice kulture za vršitelja dužnosti intendanta osječkog nacionalnog teatra, pa bi pod vodstvom toga 35-godišnjeg glumca kazališne aktivnosti u gradu nakon tri mjeseca opet trebale zaživjeti
Pogledaj originalni članak

Agonija osječkih kazalištaraca je okončana. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić imenovala je v.d. intendanta osječkog HNK. U "vruću" fotelju sjest će dramski glumac, 35-godišnji Osječanin Miroslav Čabraja (na slici u sredini).

Nakon tri mjeseca potpune stanke ponovno bi se trebao “zahuktati” kazališni život. Nadoknadit će se propuštene premijere, odmah se počinje raditi na “Eri s onoga svijeta”. Kako je prethodni intendant najavio, tako bi se program do kraja trebao i provesti. No, prvi korak novoimenovanog vršitelja dužnosti je – isplata plaća

– Idem u Trgovački sud deponirati potpis i ovlastiti još jednu osobu da bude potpisnik u kazalištu, a potom slijedi isplata plaća te imenovanja ravnatelja Opere i Drame – kaže Čabraja i dodaje da ima ideja koje planira provesti kao v.d. intendanta.

>>Izglasan Zakon o kazalištima, HNS Osijek dobiva v.d. intendanta

>>'Ne pretvarajte naš grad u kazalište apsurda'

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.