Rijeka

Goran Škofić predstavlja se videociklusom \"Bijelo\"

Foto: \"
Goran Škofić predstavlja se videociklusom \"Bijelo\"
08.05.2012.
u 17:10
Ciklus je nastao 2010. i 2011. godine. Ukupno četiri rada iz ciklusa zasnovana su na studijski snimljenom akteru, samom autoru
Pogledaj originalni članak

Jedan od zapaženijih likovnih umjetnika mlađe generacije Goran Škofić predstavlja se u Malom salonu riječkog MMSU-a od četvrtka 10. svibnja u 20 sati videociklusom pod nazivom Bijelo, nastalim 2010. i 2011. godine. Ukupno četiri rada iz ciklusa zasnovana su na studijski snimljenom akteru, samom autoru. Dinamika radnje i ritam mehaniziranih pokreta glavnog lika pokazuju srodnost s tehnikom animacije koja je prethodila izumu filma, a iluziju pokreta postizala pomoću manualnog pomicanja dvodimenzionalnog, statičnog crteža. Time Škofićev rad tumači povezanost starih i novih, zastarjelih i suvremenih tehnika i postupaka pokretnih slika, o čemu se u teoriji novih medija često raspravlja.

Neobično je da digitalne tehnologije, koje smatramo progresivnim zbog lakoće i brzine rukovanja, uvažavaju neke vrlo stare postupke poput prethodno spomenute animacije. Za nju je karakteristična koncepcija cikličnog vremena što ovi radovi, kao i većina novomedijske i videoprodukcije, izražavaju formom petlje (loopa). Izložba traje do 14. lipnja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.