Peter Mayhew

Glumac kojeg smo gledali kao omiljenog Chewbaccu preminuo je u 74. godini

Foto: Arhiva VL
Glumac kojeg smo gledali kao omiljenog Chewbaccu preminuo je u 74. godini
03.05.2019.
u 12:39
Omiljenog Chewbaccu pratili smo kroz Star Wars filmove od 1977., a glumac koji ga je utjelovio preminuo je u utorak u 74. godini
Pogledaj originalni članak

"S velikom tugom i žaljenjem želimo podijeliti vijest da je Peter preminuo", navela je ožalošćena obitelj Petera Mayhewa na njegovom službenom Twitter profilu i tako potvrdila da je preminuo u utorak navečer.

 Britanski glumac, iako nikada nije pokazao svoje lice u filmovima, sve nas je osvojio odjeven u divovskog Wookieja odnosno Chewbaccu kroz kultne Star Wars filmove, od 1977. do 2015. godine. Prvi smo ga put upoznali 1977. u slavnom kostimu u filmu 'Ratovi zvijezda - Nova nada.' Pojavio se u nastavcima 'Imperija uzvraća udarac', 'Povratak Jedija', 'Osveta Sitha' i 'Probuđena sila'.

"Bili smo partneri u filmovima i prijatelji u stvarnom životu preko 30 godina i volio sam ga. Unio je svoju dušu u lik i donio veliko zadovoljstvo publici Star Warsa", izjavio je njegov kolega Harrison Ford

Na Twitteru se javio i Mark Hamill koji je utjelovio Lukea Skywalkera.

"Bio je najnježniji  od divova. Veliki čovjek s još većim srcem koji me uvijek uspio nasmijat i odani prijatelj kojeg sam volio. Zahvalan sam za naše zajedničke uspomene i bolji sam čovjek jer sam ga poznavao. Hvala Pete", napisao je. 

Uzrok smrti legendarnog glumca još uvijek nije poznat.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.