U Opatiji

Gitarist V. Stefanovski i violinist S. Milenković u Opatiji

Foto: arhiva VL
Gitarist V. Stefanovski i violinist S. Milenković u Opatiji
22.07.2011.
u 15:50
Milenković i Stefanovski u svoj repertoar uvrstili su neka od najpoznatijih djela klasične glazbe, ali isto tako rocka, fusiona i tradicionalne glazbe, a ovo im je jedini ovoljetni zajednički nastup u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Svi putevi zaljubljenika u dobru glazbu bez granica i „ladica“ u srijedu, 3. kolovoza vodit će prema Opatiji. Zašto? Bolje upućeni zasigurno znaju da su gitarist Vlatko Stefanovski i violinist Stefan Milenković u beogradskome Sava centru u produkciji Beogradske kulturne mreže krajem prosinca 2010. održali čak tri uzastopna koncerta, da ih je čulo više od 12 tisuća ljudi te da su njihovi koncerti u Srbiji proglašeni koncertima godine.

U Hrvatskoj će prvi put nastupiti upravo na Ljetnoj pozornici u Opatiji 3. kolovoza, neposredno nakon nastupa na najuglednijem makedonskom festivalu klasične glazbe – Ohridskome letu. To su ujedno i jedini zajednički ljetni koncerti ovog dua iz snova. Milenković i Stefanovski u svoj repertoar uvrstili su neka od najpoznatijih djela klasične glazbe, ali isto tako rocka, fusiona i tradicionalne glazbe. Imajući u vidu da su oba virtuoza izuzetno bogatih i respektabilnih biografija vrlo omiljena kod hrvatske publike, njihov se nastup u Opatiji iščekuje s velikim nestrpljenjem.

Obojica se slažu da su njihovi zajednički koncerti veoma bitne točke njihovih karijera.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.