Film iz Perua osvojio Zlatnog medvjeda na Berlinaleu

14.02.2009.
u 21:32
Pogledaj originalni članak

'Milk of Sorrow' ('La Teta Asustada') redateljice Claudie Llose iz Perua odnio je nagradu Zlatni medvjed za najbolji film na Berlinaleu. Velika nagradu žirija dobili su urugvajska drama 'Gigante' i njemački film 'Everyone Else'.

Srebrni medvjed za najbolji scenarij dodijeljen je Orenu Movermanu i Alessandru Camonu za film 'Messenger'. Nagradu Alfred Bauer za poseban doprinos u otvaranju novih filmskih perspektiva dodijeljena je poljskom redatelju Andrzeju Waydi za film 'Tatarak' i filmu 'Gigante'. Ovaj film je osvojio i nagradu žirija za debitantski film.

Nagradu za najboljeg redatelja dobio je Asghar Farhadi za film 'About Elly', iranski film o ženi koja nestane za vrijeme trodnevnog odmora na Kaspijskom jezeru.

Nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Sotigui Kouyate, glumac koji posljednjih dvadeset godina igra s Peterom Brookeom, za ulogu u filmu 'London River', te Austrijanka Birgit Minichmayr za ulogu u filmu 'Everyone Else'.

Film 'Oluja' Hansa-Christana Schmida osvojio je filmsku nagradu međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty Internationala.
(mp, Hina)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr