Novo

Film Alpe stiže u kino Europa

Foto: arhiva VL
Film Alpe stiže u kino Europa
18.09.2012.
u 13:22
Yorgosa Lanthimosa mnogi stavljaju u vrh trenutačno najzanimljivijih art-redatelja, a njegov film ''Alpe'' na festivalu u Veneciji 2011. godine osvojio je nagradu Osella za najbolji scenarij
Pogledaj originalni članak

U četvrtak 20. rujna na program kina Europa dolazi film ''Alpe'' kontroverznog Grka Yorgosa Lanthimosa. Nakon uznemirujućeg filma ''Dogtooth'' (Očnjak) – kojim je privukao veliku pažnju međunarodne javnosti, bio nominiran za nagradu Oscar za najbolji strani film, a na Festivalu u Sarajevu osvojio Srce Sarajeva za najbolju glumicu i posebnu nagradu žirija – Lanthimos na program kina Europa dolazi s najnovijim naslovom kojem je u središtu priče posebno društvo čiji članovi zamjenjuju mrtve osobe njihovim obiteljima i prijateljima.

"Još niste vidjeli ništa takvo" (IndieWIRE), "film koji ima neobjašnjivu moć da uvuče gledatelja u zatvorenu mrežu neljudskih odnosa" (Hollywood Reporter) i "autor koji ima nešto originalno za reći na originalan način; intrigantan zbog onoga što odbija objasniti" Screen Daily) – samo su neke od brojnih kritika koje Yorgosa Lanthimosa stavljaju u vrh najzanimljivijih art-redatelja, a njegov film ''Alpe'' na festivalu u Veneciji 2011. godine osvojio je nagradu Osella za najbolji scenarij.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.