Uskoro u ZKM-u

Festival koji otkriva kamo ide europski teatar

Foto: ''
Festival koji otkriva kamo ide europski teatar
30.08.2013.
u 18:33
U ZKM-u će se (9. rujna u 21 sat) prikazati jednosatni dokumentarni film "Hamlet u Palestini" u režiji Thomasa Ostermeiera i Nicolas Klotza. Priča je to o Ostermeierovu gostovanju u Palestini, naravno sa Shakespeareovim "Hamletom"
Pogledaj originalni članak

Teatri u cijeloj Europi, ali i svijetu, tragaju za novim formama. Kakvim? Odgovor na to pitanje doznat će posjetitelj Festivala svjetskog kazališta koji 10. rujna počinje u Zagrebu (traje do 5. listopada) i na kojem će se kazališnoj publici na početku nove sezone, krizi u inat, prikazati čak pet predstava.

U Zagreb se vraćaju redatelji koje smo već upoznali na ovom festivalu, ali ovaj su put Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan, selektori festivala, odabrali predstave koje govore o duboko intimnim temama, bliskim svakom čovjeku.

Vidjet ćemo tako \"Smrt u Veneciji\" (10. i 11. rujna) u režiji Thomasa Ostermeiera, predstavu \"Ljubav i tijelo\" (17. rujna) koju je režirao Pippo Delbono, \"Dugo putovanje u noć\" Ive van Hovea i \"King size\" Christophera Marthalera.

Ove godine iznimno je zanimljivo i jedno događanje uoči festivala. U ZKM-u će se (9. rujna u 21 sat) prikazati jednosatni dokumentarni film \"Hamlet u Palestini\" u režiji Thomasa Ostermeiera i Nicolas Klotza. Priča je to o Ostermeierovu gostovanju u Palestini, u Ramallahu, naravno sa Shakespeareovim \"Hamletom\". Ali uz priču o predstavi film je istodobno uzbudljiva potraga za odgovorom na pitanje tko je ubio Juliana Mer-Khamisa, bivšeg ravnatelja palestinskog Kazališta slobode.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.