Premijera

"Dvolična igra" T. Williamsa na Kazališnoj sceni Lea Deutsch

Foto: dvolična igra
"Dvolična igra" T. Williamsa na Kazališnoj sceni Lea Deutsch
02.05.2011.
u 10:05
Riječ je o jednom od posljednjih komada američkog pisca Tennesseeja Williamsa koji je pisao i prepravljao deset godina
Pogledaj originalni članak

Dramu "Dvolična igra" Tennesseeja Williamsa u prijevodu i režiji Frane Marije Vranković, postavljenu kao diplomsku ispitnu produkciju iz Kazališne režije na akademiji dramske umjetnosti, možete pogledati na Kazališnoj sceni Lea Deutsch (Palmotićeva 16/1).

Premijera će biti u četvrtak, 12. svibnja u 19.30 sati, a reprize u nedjelju, 15. svibnja u 12 sati te u ponedjeljak, 16. svibnja u 19.30 sati. U predstavi glume Petra Težak i Matko Knešaurek, dramaturginja je Nina Horvat, kostimografkinja Zjena Glamočanin, a producent Luka Jerković.

Riječ je o jednom od posljednjih komada američkog pisca Tennesseeja Williamsa koji je pisao i prepravljao deset godina te ga je objavio u prvoj verziji pod naslovom „The Outcry“. U ovoj dvočinskoj drami brata i sestru, Felice i Clare, napušta glumačka družina no usprkos tome, oni odlučuju odigrati komad "Dvolična igra" u kojem igraju brata i sestru koji pokušavaju doći do police osiguranja, ali se ne usuđuju izaći iz kuće nakon nejasnog ubojstva/samoubojstva roditelja. Osim u komadu, zaključani su i u kazalištu jer publike nema, međutim i dalje nastavljaju glumiti jer je za njih to jedini bijeg od stvarnosti. Što je njihova stvarnost, gdje se nalaze i koji je njihov stvarni odnos te tko je ubio roditelje i dalje ostaje upitno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.