Novi uspjeh

Drama "Parovi" Mire Gavrana premijerno u Litvi

Foto: /
Drama "Parovi" Mire Gavrana premijerno u Litvi
23.09.2013.
u 15:05
Drama "Parovi" svoju je svjetsku premijeru imala ovoga proljeća u Gradskom kazalištu u Štipu u Makedoniji, a objavljena je prošle godine u autorovoj zbirci drama i komedija "Parovi i slične slabosti" u izdanju Mozaik knjige
Pogledaj originalni članak

Drama Mire Gavrana \"Parovi\" bit će premijerno izvedena u srijedu  25. rujna  u Dramskom teatru Klaipeda u gradu Klaipeda u Litvi.  Dramu je na litvanski  preveo  Vytas Dekšnys, redateljica je Ramune Kudzmanaite, dok u glavnim ulogama nastupaju Valentina Leonevičiute, Rimantas Pelakauskas, Regina Šaltenyte, Vidas Jočys, Renata  Idzelyte i Liudas Vyšniauskas.

Premijeri će nazočiti  i autor Miro Gavran, a sutradan nakon premijere kazalište će odigrati i njegovu dramu ‘Sve o ženama’ koju izvode još od 2004. godine, da bi dva dana potom odigrali i Gavranovu dramu ‘Sve o muškarcima’ koju izvode od 2007.godine. Biti će to dakle dani Mire Gavrana u Litvi, a na njimaće biti izvedena  cjelokupna dramska trilogija ovogautora u kojoj se bavi temom muško- ženskih odnosa, a strukturirane su na način da u njima svi glumci igraju po četiri ili  pet uloga.

Drama  \"Parovi\" svoju je svjetsku premijeru imala  ovoga proljeća u Gradskom kazalištu u Štipu u Makedoniji, a objavljena je prošle godine u autorovoj zbirci drama i komedija  \"Parovi i  slične slabosti\" u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.