Premijera

Doris Šarić Kukuljica kao Broj 1 vrhunac je Alan Forda u ZKM-u

Foto: ''
Doris Šarić Kukuljica kao Broj 1 vrhunac je Alan Forda u ZKM-u
19.05.2013.
u 16:36
Kultni strip Maxa Bunkera i Magnusa u režiji Darija Harjačeka pun je parodije, apsurda, slepstika...
Pogledaj originalni članak

Gladni su, prevareni, blesavi, ali čak i pod šapom gramziva starca ipak funkcioniraju kao sretni gubitnici, stvoreni da nas zabave pokazujući nepopravljivu sliku društva. Od 1969. žive u talijanskome komičnom stripu \"Alan Ford\" Maxa Bunkera i Magnusa. Ako ste stariji, vjerujete da svi vole taj kultni strip i njegove likove okupljene u grupu TNT koju kao jeftinu agenciju za sumnjive istrage predvodi Broj 1, a pod njegovim se nemilosrdnim štapom svijaju Alan Ford, Bob Rock, Sir Oliver, Grunf, Jeremija...

Dobra glumačka ekipa

Od preksinoć, međutim, okrutna zabava TNT-ovaca nudi se i mladoj (zagrebačkoj) generaciji na provjeru. Premijerno je, naime, skupina TNT izvučena na scenu ZKM-a u režiji Darija Harjačeka, u jako dobroj i zabavnoj izvedbi prokušane glumačke ekipe – u kojoj je čak nepravedno isticati Jasmina Telalovića, Zorana Čubrila, Damira Šabana, Milivoja Beadera, Edvina Liverića... Osobito je dobra kostimografija Doris Kristić i dramaturgija Katarine Pejović. A ponajbolji je onaj kome je palo na pamet da u ulogu Broja 1 kostimira Doris Šarić Kukuljicu, jer se baš to pokazalo genijalnim! Sitna Doris dala je sve od sebe i na kraju pokupila euforični pljesak. TNT-ovci su sjajno kostimirani, scena je tamna i monokromna, kako i priliči priči i crno-bijelom stripu. Čak je i Djed Mraz od glave do pete drap, a ne crven. Naslovnoj ulozi štetnog optimista Alana Forda Filip Nola približio se ponajprije fizičkom sličnošću, ne koristeći se poticajnom činjenicom da je lik stvoren po uzoru na Petera O\'Toolea.

Miks scenskih žanrova

U sadržaju koji nam pokazuje da se ništa ne bi promijenilo ni da je ljudsko društvo postavljeno naglavačke i da bi novac i dalje bio glavni totalitaristički bog svijeta, Harjaček se sjajno poigrava scenskim žanrovima u izuzetno dopadljivu miksu! I kao što njegov gladni lik kaže kako bi mogao pojesti kobasicu, pa nek se fućka kolesterol, tako si i Harjaček može dopustiti da se u toj žanrovskoj mješavini fućka i sam – ukus!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.