Novo u kinima

Dolazi drugi nastavak trilogije “Igre gladi”

Foto: Pixsell
Dolazi drugi nastavak trilogije “Igre gladi”
16.11.2013.
u 12:45
Politička previranja i želja za osvetom vladajuće kaste Panema Katniss i Peetu ponovno će gurnuti u borbu na život i smrt
Pogledaj originalni članak

Nakon iznimnog uspjeha književne trilogije “Igre gladi” autorice Suzanne Collins, nakon čega je uslijedila prava histerija iščekivanja ekranizacije njezinih knjiga, uspoređivanih s podjednako uspješnom “Sumrak sagom”, u hrvatska kina uskoro dolazi “Plamen”, drugi dio filmske trilogije “Igre gladi”.

Podsjetimo, u prvom nastavku upoznali smo glavnu junakinju Katniss (Jennifer Lawrence), rođenu u siromaštvu 12. okruga distopijske države Panem, vjerojatno smještene na području današnjeg SAD-a. U spomen na davno ugušenu građansku bunu, ali i kao upozorenje da se nova neće tolerirati, u Panemu se svake godine organiziraju Igre gladi, gladijatorsko reality natjecanje koje prenosi državna televizija, a u kojem se po dvoje tinejdžera iz svakog okruga bori za život. Prevarivši sistem, u prvom je filmu preživjelo dvoje natjecatelja – Katniss i njezin partner Peeta (Josh Hutcherson), koji se vraćaju u svoj okrug ovjenčani slavom. Ipak, njihova sreća ne traje dugo. Politička previranja i želja za osvetom vladajuće kaste Panema Katniss i Peetu ponovno će gurnuti u borbu na život i smrt, ovaj put protiv svih prijašnjih pobjednika natjecanja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.