Balet

Dodir slavnog koreografa Ramija Be'era u HNK

Foto: Dodir
Dodir slavnog koreografa Ramija Be'era u HNK
24.05.2011.
u 14:12
Nakon velikog uspjeha na Splitskom ljetu, Be'erova predstava bit će prikazana zagrebačkoj publici
Pogledaj originalni članak

U nedjelju 29. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu gostuje Balet HNK Split s predstavom "Dodir" proslavljenog koreografa Ramija Be'era. On je potpuno samostalno  osmislio koreografiju, dramaturgiju, režiju, izbor glazbe, scenografiju, kostimografiju i oblikovanje svjetla.

Rami Be'er rođen je u kibucu Ga'aton gdje se od malih nogu bavio glazbom, ali i plesom kod glasovite Yehudit Anron. Ona je kasnije osnivala Kibbutz Contemporary Dance Company. Plesnoj se skupini pridružio 1980. godine kao plesač i koreograf i od tada je napravio preko 40 djela, među kojima su brojne predstave za odrasle, ali i neka vrlo popularna djela za djecu.

Balet "Dodir" praizveden je 2010. godine u sklopu Splitskog ljeta. U predstavi nastupaju Sanja Dimache, Sanja Kaliterna, Kristina Luptakova, Nikol Marčić, Matea Milas, Jovana Mirosavljević, Jelena Zekić, Remus Dimache, Romulus Dimache, Daniel Jagar, Scott Pascal, Artjom Žusov i drugi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.