Za najmlađe

Doček svetog Nikole uz besplatne kazališne radionice za djecu

Foto: arhiva VL
Doček svetog Nikole uz besplatne kazališne radionice za djecu
30.11.2010.
u 15:06
U subotu i nedjelju, 4. i 5. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka posjetite besplatne kreativne radionice, ali i pogledajte dvije predstave - "Na tavanu tete Agate" i "Vilinsku šumu"
Pogledaj originalni članak

U povodu nadolazećih  blagdana Centar za kulturu Trešnjevka djeci daruje besplatne zanimljive i kreativne programe, koji će se održavati svake subote i nedjelje tijekom adventa. Prvi vikend u prosincu počinje posebno svečano jer čeka se svetog Nikolu. Na  obiteljskoj radionici u subotu 4. prosinca (10.30 sati) naučite sašiti čizmu za prozor.

U nedjelju 5. prosinca (11.30 sati) mališani su pozvani na  besplatnu dječju predstavu "Na tavanu tete Agate”. Predstava nas uvodi u svijet prijateljstva između djevojčice Sanje i dječaka Gorana. U njihovo dugogodišnje prijateljstvo neočekivano se upliće misteriozni začarani tavan Sanjine tete koji raznim čarolijama i spletkama stavlja njihovo prijateljstvo na kušnju. Hoće li Sanja i Goran uspjeti sačuvati svoje prijateljstvo unatoč nesuglasicama i razlikama koje ih ponekad razdvajaju? I kakve veze s tom cijelom pričom ima Djed Mraz? Autori su Iva Srnec, Matea Elezović i Damjan Simić u koprodukciji Teatra na Trešnjevci i Točke na i.

Nakon predstave u prostoru galerije Modulor održat će se besplatna dječja radionica izrade čizmica za darove sv. Nikole, a za odrasle će u 18 sati biti besplatno izvedena plesna predstava "Vilinska šuma" (na slici) u kojoj će zaplesati pet vila, a koje su to vile i zašto su se okupile, otkrit će plesačice iz Centra za kulturu "Pokret zvuka".

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.