'SUMRAK' STIGAO U HRVATSKA KINA

Dobri vampiri vegetarijanci i zločesti vampiri hipiji

23.12.2008.
u 13:57
Pogledaj originalni članak

Davno su prošla vremena kad su vampiri bili ružna bića koja ste mogli ubiti kolcem u srce, koja su se bojala češnjaka i koja nisu mogla na danje svjetlo. Današnji “nemrtvi” oličenje su ljepote i seksipila, kreću se među nama običnim smrtnicima, a njihova koža na suncu sjaji poput dijamanata.

Ako se dosad već niste zaljubili u nijednog modernog vampira, preporučujemo vam film “Sumrak” (Twilight) koji je ovoga tjedna stigao i u hrvatska kina. Kao i u SAD-u i Velikoj Britaniji, veliki tinejdžerski hit nastao prema knjizi američke spisateljice Stephenie Meyer, nestrpljivo su dočekali i tinejdžeri (većinom ženskog roda) u Hrvatskoj od kojih su mnogi na premijeru stigli dobro pripremljeni (pročitane sve četiri knjige iz serijala o mladim vampirima) i potkovani znanjem o fenomenu vampirologije. Pogledajte što su imali za reći nakon filma:

Ako se i ne zaljubite u jednog od vampira kojima bljedoća stoji nevjerojatno dobro, sigurno će vam se svidjeti ideja o zabranjenoj ljubavi između obične tinejdžerice i vampira. U slučaju da ste među rijetkima koji još ne znaju o čemu se u ovoj fantastičnoj ljubavnoj drami radi, evo kratkog sadržaja.

Kad biste mogli živjeti vječno, za što biste živjeli? Sedamnaestgodišnji Edward Cullen, “osuđen” na vječni život, čekao je 90 godina kako bi pronašao nešto što će njegovo postojanje učiniti podnošljivijim. Na prvi “njuh” privuče ga miris lijepe Belle Swan, njegove vršnjakinje koja se usred školskog polugodišta preseli iz Arizone u hladni washingtonski gradić Forks.

Iako je Edward s desetljećima uspio kontrolirati svoju potrebu za ljudskom krvlju pa se hrani samo životinjskom, Bella ga toliko privlači da bi je najradije “pojeo”. S tim se nagonom uspješno bori, no njegova djevojka postaje meta drugog vampira koji nije vegetarijanac. On pak, kao pravi hipi, nema doma i luta svijetom u društvu još dvoje istomišljenika u potrazi za hranom. Edward će učiniti sve kako bi svoju dragu spasio od grabežljivca, ali i od sebe samog...

Režija: Catherine Hardwicke
Scenarij: Melissa Rosenberg prema knjizi Stephenie Meyer
Uloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Michael Welch.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr