FESTIVAL TOLERANCIJE

Dječak koji se skrivao u logoru smrti postao je simbol antifašizma

26.01.2017., Zagreb - U Francuskom paviljonu odrzala se konferencija za medije umjetnika Andrewa M. Mezvinskog, povodom izlozbe na sjecanje zrtve Holokausta nastalu na temelju knjige Prima Levia. Sutra 27.01. obiljezava se Medjunarodni dan sjecanja na zrt
07.04.2017.
u 09:12
Gost Daniel Wildmann analizirat će utjecaj buržujske kulture na razvoj nacizma u Europi tridesetih godina prošlog stoljeća
Pogledaj originalni članak

Jedanaesti Festival tolerancije – JFF Zagreb ili, kako ga još zovu, Festival židovskog filma, održat će se od 8. do 14. travnja u kinima Europa i Tuškanac. Za svečano otvaranje festivala u kinu Europa organizatori, dvostruki oskarovac Branko Lustig i direktorica festivala Nataša Popović, izabrali su igrani film “Gol među vukovima”, koji je snimljen prema istoimenom romanu Bruna Apitza iz 1958. godine. Priča je to o spašavanju trogodišnjeg dječaka koji je, skriven u koferu, stigao u koncentracijski logor Buchenwald nekoliko tjedana prije oslobađanja logora 11. travnja 1945. i kojeg su logoraši uspjeli spasiti od sigurne smrti skrivajući ga od SS-ovaca, u Istočnoj je Njemačkoj bila simbolom antifašističkog otpora.

Uz bogat filmski program, posjetitelji će moći sudjelovati i u drugim događanjima.

U ponedjeljak se u sklopu festivala u Talijanskom institutu za kulturu otvara izložba fotografija talijanskog umjetnika Gianluce Caprija pod nazivom “Uny-Diversity”. Autor je na fotografijama zabilježio izraz lica ljudi s četiri kontinenata i iz jedanaest zemalja pokazujući da ljudi, gdje god živjeli, osjećaju iste emocije. Caprijeva izložba će biti otvorena do 15. svibnja.

Za ljubitelje glazbe, pogotovo mlađe, pripremljen je program u kojem sudjeluju DJ Kuna, gypsy bend Valami swing, jazz-rock bend Edi Nulz i elektronički pop-kvartet Kids n cats.

Mlađoj generaciji namijenjena su i Edukacijska jutra, predavanja na kojima će se govoriti o vršnjačkom nasilju, socijalnoj nepravdi i diskriminaciji osoba drugih nacionalnosti, vjera ili rasa.

I ove će godine 10. travnja, već tradicionalno, predavanje održati Branko Lustig, koji će govoriti o Auschwitzu te kako je preživio taj najstrašniji nacistički logor, a gost predavač Daniel Wildmann 12. travnja analizirat će utjecaj buržujske kulture na razvoj nacizma u Njemačkoj tridesetih godina prošlog stoljeća.

>>Branko Lustig otkrio kako izgleda jedan 'dobar dan' u logoru

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

D1
d12345
13:18 07.04.2017.

smrt komunizmu i liberalizmu sloboda narodu........