Studentski centar

DIY radionica svjetlosnog performansa 'Let your light shine'

Foto: Klubvizija SC
DIY radionica svjetlosnog performansa 'Let your light shine'
16.09.2014.
u 15:46
Polaznicima će kroz predavanje biti predstavljena povijest svjetlosnih performansa u apstraktnoj animaciji, od ranih eksperimenata Thomasa Wilfreda i Mary Hallock-Greenewalt, preko svjetlosnih projekcija Mikea Leonarda, zaduženog za legendarne svjetlosne projekcije Pink Floydu
Pogledaj originalni članak

Klubvizija SC u suradnji s Udrugom 25 FPS organizira dvodnevnu DIY radionicu svjetlosnog performansa "Let your light shine“  pod vodstvom renomirane umjetnice Jodie Mack koja će se održati 27. i 28. rujna u prostorima MM centra (Studentski Centar), u sklopu Festivala 25FPS.

Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu polaznicima će kroz predavanje biti predstavljena povijest svjetlosnih performansa u apstraktnoj animaciji, od ranih eksperimenata Thomasa Wilfreda i Mary Hallock-Greenewalt, preko svjetlosnih projekcija Mikea Leonarda, zaduženog za legendarne svjetlosne projekcije Pink Floydu, do suvremenih audiovizualnih performansa.

Nakon predavanja slijedi praktična radionica, gdje će polaznici imati priliku eksperimentirati s reflektiranjem, prelamanjem i projiciranjem svjetla kroz niz svjetlopropusnih objekata i tekućina uz pomoć dijaprojektora, 16 mm projektora, grafoskopa i video kamere, a rezultate će dokumentirati na 16 mm filmskoj vrpci. Preobratni16 mm filmski materijal u boji polaznici će ručno razvijati u laboratoriju.

Predavačica i renomirana umjetnica Jodie Mack (1983, London, UK) je eksperimentalna animatorica. Diplomirala je film, video i nove medije na School of Art Institute u Chicagu, a predaje animaciju na Darthmouth Collegeu. Kombinirajući tehniku i strukturu koja se koristi u apstraktnoj animaciji s onom u filmskim žanrovima, radi kolaže kako bi istražila odnos između grafičkog filma i naracije, odnosno, napetost između forme i značenja.

Njezini 16-milimetarski filmovi prikazani su na svim važnijim svjetskim festivalima (Images Festival, Ann Arbor Film Festival, Rotterdam Film Festival, Edinburgh International Film Festival), a ujedno kurira programe na mnogim festivalima eksperimentalnog filma u SAD-u.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, potrebno je javiti se na e- mail: sc.klubvizija@gmail.com i napisati osobne podatke te navesti dosadašnje iskustvo u radu s filmom/fotografijom/videom te zbog čega se želi sudjelovati na radionici.

Prijave se primaju do 22. rujna. Kotizacija je 100 kn za članove Klubvizije SC te 150 kn za sve ostale.

>> Potpuno goli ležali na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.