ZKM

Ovo su dobitnici ulaznica za predstavu Barufe

Foto: Promo
Ovo su dobitnici ulaznica za predstavu Barufe
18.06.2018.
u 11:28
U ponedjeljak 18. lipnja u 20 sati vodimo vas na predstavu Barufe u Zagrebačko kazalište mladih na 42. dana satire Fadila Hadžića.
Pogledaj originalni članak

Lucićeva adaptacija Goldonijeve komedije Ribarske svađe prenesena je iz mletačke lagune u Istru, u vrijeme Austro-Ugarske Monarhije, i svojevrsna je metafora današnje Europske unije. U komediji je venecijanski dijalekt zamijenjen narječjem hrvatske i slovenske Istre.

Prema riječima redatelja, predstava se doslovno ne odnosi na dnevnopolitičku situaciju, više je to metafora multietničkog i multikulturalnog svijeta u kojem vlast iskorištava maloga čovjeka, čovjeka na rubu, marginaliziranog i pauperiziranog ribara, kojim manipulira kao kmetom na političkoj šahovnici.

Prvi je to zajednički kazališni projekt koji je povezao profesionalne teatre obalnog prostora iz tri države: Istarsko narodno kazalište, Gradsko kazalište iz Pule (Hrvatska), Gledališče Koper (Slovenija), Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice (Slovenija) i Slovensko stalno gledališče iz Trsta (Italija). U koparskom Gledališču začela se ideja o predstavi Ribarske svađe (Le baruffe chiozzotte) velikog talijanskog komediografa Carla Goldonija u režiji slovenskog redatelja Vite Taufera.

Vecernji.hr za svoje je čitatelje osigurao 5 x 2 ulaznice za ovu vrhunsku i zanimljivu predstavu, a ovo su sretni dobitnici:

Mario Violić, Zagreb

Tatjana Potkonjak, Zagreb

Marijan Nedić, Zagreb

Dalilla Matsumoto Šegota, Zagreb

Tihana Perković, Dugo selo

 

Pogledajte na vecernji.hr