SVEČANOST U FIRENZI

Dan Brown: Rado ću doći u Hrvatsku

Foto: Denis Derk
dan brown,firenza,sandra ukalović (1)
Foto: Denis Derk
dan brown,firenza,sandra ukalović (1)
Foto: denis derk
dan brown i gošće iz hrvaske
06.06.2013.
u 07:30
Roman "Inferno" Dana Browna u Hrvatskoj će biti objavljen u srpnju u izdanju VBZ-a
Pogledaj originalni članak

Rado ću doći u Hrvatsku, moji su roditelji već bili u vašoj zemlji, rekao je urednici VBZ-a Sandri Ukalović američki autor bestselera Dan Brown u Dvorani Pet stotina u vijećnici Firenze na svečanosti koju je u povodu romana "Inferno" organizirao talijanski izdavač Mondadori.

Radnja "Inferna" koji će u Hrvatskoj biti objavljen u srpnju u izdanju VBZ-a većinom se odvija u Firenzi i to između ostalog i u vijećnici koja čuva Danteovu posmrtnu masku. Ispod te maske Brown se zahvalio na dobrodošlici gradonačelniku Firence, mladom političaru Matteu Renziju, u kojem pisac vidi budućnost Italije. Brown je rekao i da bi volio da filmsku ekranizaciju "Inferna" realizira talijanski oskarovac Roberto Benigni. Brown je rekao i da je dugo proučavao Danteovu "Božanstvenu komediju", ali i renesansnu umjetnost, i to uz pomoć svoje supruge, kako bi "Inferno", tipični brownovski triler bio što autentičniji.

Svi uzvanici raskošne svečanosti u Dvorani Pet stotina kojom dominira veličanstveni Vasarijev mural Bitka kod Marciana, također prepun tajni što je Brown dobro iskoristio u trileru, dobili su na poklon talijansko izdanje "Inferna" s Brownovim autogramom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.