BOSANAC A NE UMJETNIK

Damir Avdić nepoželjan u Sloveniji?

Foto: Printscreen/HRT
Damir Avdić nepoželjan u Sloveniji?
06.12.2015.
u 12:49
Mladina upozorava da će Damir Avdić će u Sloveniji izgubiti status samostalnog kulturnog djelatnika te će se prema njemu odnositi kao turistu iz Bosne i Hercegovine
Pogledaj originalni članak

Iako u Sloveniji živi već šest godina i oženjen je Slovenkom s kojom ima dvoje djece, slovenske vlasti odlučile su uskratiti gostoprimstvo umjetniku Damiru Avdiću, piše slovenska Mladina a prenosi portal ravnododna.com.

U Mladini za Damira Avdića imaju samo riječi hvale i drže ga jednim od najplodnijih umjetnika koji djeluje na teritoriju Slovenije, gdje snima svoju glazbu, piše knjige i stvara glazbu za kazališne predstave.

Za slovensku državnu upravu to sve izgleda ne znači ništa. Prošli tjedan Avdić je dobio preporučeno pismo Upravne jedinice Ljubljana kojim mu se odbacuje zahtjev o produljenje privremenog boravka. 

Postane li ova osluka pravomoćna, Avdić će u Sloveniji izgubiti status samostalnog kulturnog djelatnika te će se prema njemu odnositi kao turistu iz Bosne i Hercegovine.

U Mladini navode kako je ta odluka istovremeno i apsurdna i bezobrazna te naglašavaju kako bi Avdić po odluci Upravne jedinice Ljubljana kao kulturni radnik trebao zaraditi oko 50 tisuća eura godišnje da bi se mogao brinuti o obitelji. A riječ je o iznosu koji, piše Mladina, premašuje i primanja slovenskog premijera Mire Cerara.

>> Slovenija protjeruje umjetnika Damira Avdića

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

VE
verakruz
14:13 06.12.2015.

I šta sad? Vi kao njegovi odvjetnici? Plaćen i reklamni članak? Nema problema za Avdića, odmah će ga širokogrdno primiti Republika Hrvatska, koja u nedostatku svojih hrvatskih umjetnika, veoma rado uvozi i širokogrudno financira razne "veličine" tipa Frljić, Hadžihafizbegović, Edo Majka i slične... Jadna nam majka sa takvim stavom i ponašanjem.

DU
Deleted user
15:59 06.12.2015.

Ako se vam ne svidja mozete slobodno u Srbiju i Bosnu. Sretan boravak.

OM
omolje
20:50 07.12.2015.

Tu su u pravu a ne ko hrvatska pa prima srbe, šiptare, muslimane ko se got javi dobro je došo u Hrvatsku naravno osim Hercegovaca eeeeee heboli li vas ćaća