Romero u Dubrovniku

Čuveni španjolski gitarist Pepe Romero praizveo Olju Jelasku

Foto: arhiv dlji
Čuveni španjolski gitarist Pepe Romero praizveo Olju Jelasku
09.08.2011.
u 13:29
Veliki interes izazvao je prvi hrvatski nastup španjolskog gitarista Pepea Romera na Dubrovačkim ljetnim igrama. Romero je praizveo i Dubrovačku siestu Olje Jelaske.
Pogledaj originalni članak

U svojoj dugoj karijeri španjolski gitarist Pepe Romero prvi je put i to 8. kolovoza nastupio u Hrvatskoj. Za svoj hrvatski debi izabrao je Dubrovačke ljetne igre i Knežev dvor. Umjetnički ugled gosta iz Španjolske, koji je nastupio uza Zagrebačke soliste, u Knežev dvor je doveo više od 500 posjetitelja, a koncert nisu propustili ni Janica i Ivica Kostelić.

Posebni raritet programa bila je praizvedba Dubrovačke sieste ugledne hrvatske skladateljice Olje Jelaske. Publika je od Romera dobila čak dva bisa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.