četiri grada

Braća Sinkauz zatvaraju riječki dio Perforacija, koje se sele u Split

Foto: ''
Braća Sinkauz zatvaraju riječki dio Perforacija, koje se sele u Split
06.09.2013.
u 12:18
U Zagrebu će posljednji dan festivala Balkanska mreža za izvedbene umjetnosti predstaviti mogući model regionalne suradnje
Pogledaj originalni članak

U Rijeci su predstavom pet domaćih autorica \"Pristajanja\" otvorene Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji se ove godine uz Rijeku, Dubrovnik i Zagreb, održava i u Splitu.

Ovogodišnji program Perforacija donosi sedam premijera domaćih autora i dvanaest koprodukcija domaćih i inozemnih predstava, s ciljem davanja podrške domaćoj nezavisnoj sceni i decentralizacije kulture.

Na tom tragu, u Splitu će se 10. rujna održati javna rasprava o kazališnom očevidniku, a u Zagrebu će posljednji dan festivala predstaviti mogući model regionalne suradnje koju predstavlja Balkanska mreža za izvedbene umjetnosti.

Prvi, riječki segment, traje do sutra, a zatvara ga suradnja izvrsnih mladih umjetnika Alena i Nenada Sinkauza, I.M. Klifa i Miroslava Piškulića, koji će u HKD na Sušaku izvesti glazbeno-vizualni performans \"251st day of the year\" Nakon toga se festival seli u Split, pa dalje, u Dubrovnik i Zagreb.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.