Uskoro u kinima

Blokada Filozofskog fakulteta mladog redatelja Igora Bezinovića

Foto: arhiva VL
Blokada Filozofskog fakulteta mladog redatelja Igora Bezinovića
11.04.2012.
u 14:43
Nakon kinopremijere \'\'Blokada\'\' nastavlja igrati u redovitom programu Dokukina, a tijekom svibnja i u kinima u Rijeci, Samoboru i Puli te u 15 drugih hrvatskih gradova
Pogledaj originalni članak

U petak 20.travnja, na treću godišnjicu blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u Dokukinu počinje kinodistribucija dokumentarnog filma ''Blokada'' Igora Bezinovića. To je autorski prikaz najbrojnijeg, najdužeg i politički najznačajnijeg studentskog prosvjeda na ovim prostorima od 1971. godine, a nakon projekcije u 21 sat bit će priređena i diskusija na temu  ''Blokada - 3 godine poslije''.

Time počinje kinodistribucija dugometražnog dokumentarca ''Blokada'' mladog redatelja Igora Bezinovića nastalog u produkciji Restarta i Factuma. ''Blokada'' je jedinstven pogled iznutra, a sam redatelj bio je aktivni sudionik događaja. Borba protiv komercijalizacije obrazovanja i blokada nastave na Filozofskom trajala je 34 dana, pobuna se proširila na više od 20 fakulteta diljem zemlje, a studenti su postali relevantan politički subjekt. Redatelj je pratio sve, od ushićenih pripremnih sastanaka i blokiranja nastave do prvog umora, kroz intimne situacije i međusobne noćne rasprave, od prvotne podrške većine članova fakultetskog vijeća do okretanja leđa tih istih profesora uz pokušaj studenata da dođu do skrivenog ministra obrazovanja.

Nakon kinopremijere ''Blokada'' nastavlja igrati u redovitom programu Dokukina, a tijekom svibnja i u kinima u Rijeci, Samoboru i Puli te u 15 drugih hrvatskih gradova.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.