"Sa druge strane jastuka"

Bajaga radi prvi postdramski mjuzikl na Balkanu na bazi svojih najvećih hitova

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Bajaga radi prvi postdramski mjuzikl na Balkanu na bazi svojih najvećih hitova
13.02.2020.
u 10:37
Sastojat će se od 29 pjesama, u pitanju je ljubavna priča koja nas vraća u 1984., a premijera je 24. travnja
Pogledaj originalni članak

Zanimljiva vijest za obožavatelje glazbenika Momčila Bajagića Bajage je da beogradsko Pozorište na Terazijama radi mjuzikl baziran na njegovim pjesmama. Počele su čitače probe, piše Blic, a mjuzikl je naslovljen "Sa druge strane jastuka", libreto je napisao Stevan Koprivica, režiju potpisuje Jug Radivojević, a Bajaga logično brine o glazbi. 

- Uglavnom sam pisao i tekst i glazbu za sve svoje pjesme kojih ima oko 300, 400... Izvukli smo širi izbor, koji je poslije sužavan. Vjerujem da je u pitanju ozbiljan projekt koji će se dugo izvoditi - kazao je Bajaga za Blic.

Redatelj je obračajući se medijim apostrofirao modernost u pristupu i citirao umjetničkog direktora Željka Jovanovića koji je rekao da je ovo "prvi postdramski mjuzikl na Balkanu".

Mjuzikl će se sastojati od 29 pjesama, djelomično je koncipiran i kao koncert unutar kojeg se odvija ljubavna priča, a na pozornici će cijelo vrijeme biti i balet i zbor. 

Dvadesetak je likova, a radnja se zbiva na Terazijama, u stanu Avramovića, u policijskoj stanici, sudnici. Godina je 1984... Scena prva: jutro na Terazijama... Prva pjesma je "Buđenje ranog proleća", piše Blic.

Vjerujemo da bi ovaj mjuzikl u budućnosti mogao imati uspjeha i u Hrvatskoj zbog velikog broja obožavatelja Bajage.
Premijera je zakazana za 24. travnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ČV
čača vrati se
11:36 13.02.2020.

momčina baljagić baljaga,s druge strane drine🤣😂