Kolumna

Kukavičluk ili jedino moguće?

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Kukavičluk ili jedino moguće?
01.03.2013.
u 12:00
Državni je vrh planirao taj potez prije nekoliko mjeseci, nakon rešetanja autobusa s našima kod Damaska
Pogledaj originalni članak

Igrom slučaja, 28. veljače 2003. iz Zagreba je put Afganistana krenuo prvi kontingent hrvatskih vojnika. Hrvatska se politika tada teško odlučila za slanje naših vojnika u svijet, a jedan od mladih službenika MVP-a koji je uporno gurao tu ideju jer “će nam to biti ulaznica za NATO”, zvao se – Zoran Milanović.

Točno 10 godina poslije, sada kao premijer, Milanović donosi odluku o povlačenju stotinjak naših plavaca s Golana. Gledamo li na ovu odluku iz ugla UN-a, te naših obveza u mirovnoj misiji, na koju nas nitko nije tjerao – odluka koju zajednički donose Milanović i Josipović mogla bi biti neodgovorna i bojažljiva. Iz kuta MORH-a, Glavnog stožera i vrha politike, odluka je opravdana, jer naši plavci na Golanu su promatrači razgraničenja između Izraela i Sirije, nose samo osobno naoružanje, a s primicanjem unutar sirijskih borbi, pretvorili su se u glinene golubove koje može pobiti lokalni pobunjenički šerif ili neki Assadov killer, svejedno.

Državni je vrh planirao taj potez prije nekoliko mjeseci, nakon rešetanja autobusa s našima kod Damaska, no mediji, koji su više povjerovali apsolutno neprovjerljivim vijestima o dilanju hrvatskog oružja pobunjenicima no demantijima vlastite države, učinili su njihov ostanak nemogućim.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.