OTVORENI DANI KORDUNA

Kordun i Stihl sklopili novi ugovor o suradnji

11.12.2008.
u 16:16
Pogledaj originalni članak

Kordun je produžio ugovor sa Stihlom i to je novost koja nas zaista veseli i daje vjeru kako ćemo, usprkos krizi koja je na svjetskom tržištu u punom zamahu, nastaviti uspješno poslovati. Riječi su to direktora Korduna Željka Mažurana kojima je otvorio današnje 10. otvorene dane Korduna.

Na tradicionalno predblagdansko okupljanje pristiglo je 70 poslovnih partnera tvrtke iz segmenata alata i strojeva za obradu drva, te 50-ak hotelijera i drugih zainteresiranih za inoks program. Među njima bilo je i partnera iz Srbije i BiH, ali i stručnjaka i predstavnika dobavljača materijala iz Švedske i Austrije, pa je to bila prilika za mnoga druženja ljudi iz struke, kao i za usvajanje novih znanja baziranih na tehnologijama iz EU.

– Ugovor sa Stihlom, koji je svjetski poznato ime, znači nam puno i želimo suradnju dalje razvijati. Posljednji ugovor donosi posao vrijedan oko 3,6 milijuna eura godišnje, a daje nam jamstvo i za poslove u sljedećih godinu ili dvije. S druge strane, imamo osjećaj da smo cjenjeniji u svjetskim okvirima nego u Karlovcu.

Vlada neka fama da se u Kordunu radi za 1.700 kuna, no istina je kako je prosječna plaća 3.600 kuna, a primjerice 50-ak radnika koji rade na normu u proizvodnji zarađuju oko 5.400 kuna neto. Osim toga, imamo stopu bolovanja višu od 10 posto, što je neodrživo, jer se tolerantnim smatra dva do tri posto. No, iako smo godinama najavljivali, nismo krenuli u otpuštanja, zadržavši tako socijalnu komponentu – istaknuo je direktor Mažuran.



ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr