Kolumna

Kod Morane Kasapović Dnevnik se može čitati između redaka

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Kod Morane Kasapović Dnevnik se može čitati između redaka
01.06.2013.
u 15:39
U strogo kontroliranim uvjetima, kakvi vladaju na državnoj televiziji, vrlo je teško poslati izravnu poruku o aktualnim zbivanjima
Pogledaj originalni članak

Premda je jedan od kolega ‘tv-pečatnjaka’ urednicu glavnog HTV-ova Dnevnika u 19.30 sati usporedio s preplašenom srnom, ta je HTV-ova “srnica” sinoć fenomenalno posložila tu važnu informativnu emisiju.

U strogo kontroliranim uvjetima, kakvi vladaju na državnoj televiziji, vrlo je teško poslati izravnu poruku o aktualnim zbivanjima, pa je Morana Kasapović sinoć posegnula za posrednim komentarom aktualnih događanja, tj. svojevrsnim tv-čitanjem između redaka. Dnevnik je otvorila gostovanjem ministra rada i socijalne skrbi Miranda Mrsića, koji je usprkos dogovoru o šutnji u pregovorima između vlade i sindikata oko štrajka, koji bi 5. lipnja trebao blokirati Hrvatsku, mnogo rekao o naravi njihova sadržaja.

A radi se o očitoj nepopustljivosti vlade i krutim stavovima, kojima će odolijevati glavnih sindikalnim zahtjevima. Vidi se to i kroz eufemizam o “radnoj obvezi”, koja navodno neće biti proglašena, ali će, kako je rekao Mrsić, raditi svi koji moraju (napose oni oko mature), a na pitanje urednice Kasapović kako će se to organizirati, kratko je najavio - vidjet ćete.Odgovor na Moranino “kako” stigao je u njezinim kasnije odabranim prilozima, koji su uslijedili nakon intervjua s Mrsićem, gdje je uz “ratni” prilog o blokadi Europske središnje banke, za nas još važniji onaj koji poručuje Hrvatima da će za njih europsko tržište rada, bez obzira na skorašnji ulazak u EU, biti zatvoren.

Iluzije o EU raju tako se razbijaju već i prije samoga ulaska. Podastiru se podaci kako nas u EU čeka vojska od 20 milijuna zaposlenih. Tu ne treba nikakva komentara, već samo informacija. Hvala, Morana!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.