Kolumna

Klupica kao odskočna daska za ministra

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Klupica kao odskočna daska za ministra
19.06.2012.
u 12:00
Ministar je potvrdio da je sve napisano u biografiji istinito, ali dodaje da ne zna zašto je to objavljeno na službenim stranicama Vlade
Pogledaj originalni članak

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, dobro je zabavio javnost životopisom u kojem stoje i trivijalije poput podatka da nije kasnio na nastavu, da je volio piti pivo na klupici u parku te da ga je Boško Petrović zapazio kako često zalazi u BP Klub. Ministar je potvrdio da je sve napisano u biografiji istinito, ali dodaje da ne zna zašto je to objavljeno na službenim stranicama Vlade. Valjda kao primjer na koji se trebaju ugledati kandidati za ministre koji upravo piju pivo na klupi u parku.

Čuvari državnih pečata

Prijatelji znaju koja je ura kod bivšeg premijera

Stjepan Fiolić, čuvar Sanaderovih slika, signalizirao je istražiteljima da bi Jerko Rošin mogao biti čuvar kolekcije satova bivšeg premijera. Satovi još nisu pronađeni, ali svi već znaju – koja je ura.

Računi i zračenje

Petra Sanader telefoniranjem ugrozila zdravlje

Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a, svjedočio je na Županijskom sudu u Zagrebu u aferi Fimi medija da su telefonski računi dosezali do 120.000 kuna dodavši da je službeni telefon stranke koristila i Petra Sanader. Jarnjak sada govori da se zabrinuo zbog nevjerojatnih računa, a trebao se zabrinuti i premijer za zdravlje svoje kćeri. Ako mobiteli doista zrače kao što se piše, toliko telefoniranja opasno je za zdravlje.

Čekajući Pottera

Slike Đure Pulitike objesio u spremištu za metle

Ivo Sanader, bivši premijer, uspio je u svojoj vili svojedobno objesiti na zid čak 250 slika. Utvrdili su to istražitelji Uskoka kada su ušli u kuću u Kozarčevoj ulici prije godinu i pol dana. Iz fotografija stana koje prenosi Jutarnji list vidljivo je da je domaćin vrijedno zakucavao čavle po zidovima i vješao umjetnine na svaku slobodnu površinu uključujući i one u kuhinji. Kada mu je ponestalo prostora, slike poznatih hrvatskih autora zabijao je i u ravninu radijatora, a jednu sliku Đure Pulitike objesio je čak u ostavi za metle. Valjda da se ne osramoti u slučaju da Harry Potter navrati do vile u Kozarčevoj.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DO
doktorica
12:24 19.06.2012.

baš je jadničak,nema pojma zašto je to objavljeno na službenim stranicama Vlade,a za podatke je sigurno bila" angažirana" bliža i dalja familija kad su tako "nakitili"životopis da ga se nebi sramio ni Bandić......