Kolumna

Kako su Bandićeve fontane potonule u Krležino blato

Foto: Danijel Berković/VLM
Kako su Bandićeve fontane potonule u Krležino blato
28.02.2013.
u 13:57
Friško otopljen snijeg pokazao je sav jad i bijedu toga projekta. Ono što je trebalo biti ukras toga dijela grada sada je samo nevjerojatno blatna livada
Pogledaj originalni članak

Da je kojim slučajem još živ, Miroslavu Krleži bi za nove traktate o balkanskom kalu i blatu dovoljno bilo prošetati uz famozne Bandićeve fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Friško otopljen snijeg pokazao je sav jad i bijedu toga projekta. Ono što je trebalo biti ukras toga dijela grada sada je samo nevjerojatno blatna livada, na kojoj se u to blato upada do gležnja i na kojoj fontane doista djeluju kao ruglo grada, ruglo ambicije i nepromišljenosti.

Naravno, posljedica je to radova koji su se provukli do duboko u zimu i površno skrpanih tragova gradilišta. Slika će sigurno biti drugačija kad se uokolo fontana zazeleni trava, ali upravo sadašnje blato sinonim je za opće urbanističke zahvate u uređenje metropole.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
17:05 01.03.2013.

Hrač, pljuc ! Pluje se po Milanu Bandiću i kad ne treba. Bandić je kriv za sve. I kad pada snijeg i kad ne pada snijeg, i kad se nešto gradi i kad se ne gradi, i kad se očigledno krade i kad se ne krade iz gradskog proračuna, kad se kupuju domaći tramvaji, a da su kupljeni tramvaji u inozemstvu, i za to bi bio kriv. Potpuno promašen komentar koji samo može koristiti Milanu Bandiću jer od njega pravi žrtvu, a što ovaj hohštapler sigurno nije.