Kolumna

Kako je Martin Sagner i u Saboru ispao Dudek

Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
Kako je Martin Sagner i u Saboru ispao Dudek
26.04.2011.
u 12:00
Martin Sagner – Dudek, glumačka legenda, bio je pet godina (1990.-1995.), u dva mandata, zastupnik HDZ-a u hrvatskom Saboru
Pogledaj originalni članak

Martin Sagner – Dudek, glumačka legenda, bio je pet godina (1990.-1995.), u dva mandata, zastupnik HDZ-a u hrvatskom Saboru, ali se potom toliko razočarao da već petnaest godina ne izlazi na izbore. „A zakaj? Zato kaj se u Saboru niš ne odlučuje. Odlučuje se drugdje, a u Saboru se brblja“ – objašnjava Sagner žaleći se da je kao zastupnik svaki put dobio po prstima “ako bi malo skrenul od zaključaka Predsjedništva”. “I u Saboru sam bil Dudek” – zaključuje popularni glumac u razgovoru za Jutarnji.

Popovčevi jadi

Ravnatelj HRT-a poziva u pomoć Chucka Norrisa

Josip Popovac, v. d. ravnatelj HRT-a, izjavio je da bi, da može, bar jedan dan bio Chuck Norris. Uzalud. Ni svemogući Chuck Norris ne bi mogao srediti kaotično stanje na našoj javnoj dalekovidnici.

Uskrsna priča

Župnik iz Postira švercao igrača Hajduka u fići

Tonči Jelinić, župnik u Postirama na Braču, ispričao je neobičnu uskrsnu priču za Slobodnu Dalmaciju. Daleke 1966. uprava Sarajeva pokušala je spriječiti lijevog braniča Aleksandra Ristića da potpiše ugovor s Hajdukom, pa se u operaciju uključio sluga Božji don Tonči, sakrio Ristića na zadnje sjedalo fiće i krišom ga doveo u upravu Hajduka. Danas bi don Tonči najviše pomogao svom klubu tako da mu krišom odvede nekoliko igrača.

Urbani Jugoslaveni uzvraćaju udarac

Kerumu u 
goste dolazi Jugoslovensko dramsko pozorište

Željko Kerum, splitski gradonačelnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke, nakon što je objavio rat opernim premijerama i “urbanim tipovima”, a posebno “urbanim Jugoslavenima”, naći će se na novoj kušnji. Tek što je preko potrčka Duška Mucala skinuo s repertoara HNK Split praizvedbu komične opere “Maršal”, u sklopu 21. Marulićevih dana u Split mu dolaze najljući neprijatelji – “urbani Jugoslaveni”. Djelo Ivora Martinića “Drama o Mirjani i onima oko nje” izvest će beogradsko Jugoslovensko dramsko pozorište s Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi. I to 1. svibnja, odnosno na – 1. maj!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DJ
Djedmedjed
20:50 26.04.2011.

bas si neki dan mislim nekaj o Dudeku. i skuzim da tog lika nije uopce bilo kaj za zaliti ! tip nije bil ni retardiran ni nepismen, a opet se uvijek miril sa sudbinom. ko ga j.be onda

SI
simusic
16:16 26.04.2011.

Kerum ne trebao dozvoliti nista Jugoslaveskog prikazivanja u Splitu. Zasto smo se borili tisuce godina neka upita sam sebe. Vrijeme je da vodimo prohrvatsku politiku.

PG
praseca gripa
15:36 26.04.2011.

Ovaj novinar je ionako poznat po plitkim i toboze senzacionalnim \"crticama\". A u biti je nitko i nista. Nije vrijedno citanja.