Kolumna

Kako je Krešić izbacio Karamarka iz takta...

Foto: Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Kako je Krešić izbacio Karamarka iz takta...
14.09.2013.
u 14:00
Novinari ne trebaju samo prenositi demagogiju političara, nego je trebaju propitkivati
Pogledaj originalni članak

HERA-ino odobrenje HEP-u da smije sniziti cijenu električne energije bila je, logično, prva vijest na sve tri velike televizije. Nakon duljeg perioda \"gnjavaže\" s Lex Perković, ćirilicom u Vukovaru ili planiranim napadom na Siriju, napokon je došla jedna dobra vijest čije bi efekte građani trebali osjetiti u kratkom roku, i urednici su je prepoznali. Dobro je situaciju opisao RTL-ov Boris Mišević naglasivši da je HEP prisiljen sniziti cijenu. Prisililo ga je tržište, odnosno dva konkurenta koji su se pojavili s nižim cijenama.

Pitanje je samo što su HERA-i i HEP-u trebala dva mjeseca besmislenog prepucavanja oko procedure. Sve me to podsjetilo na davnu priču o monopolu domaćeg telekoma koji je cijene telefoniranja i mobilnih aparata držao na velikim visinama sve dok nije došla konkurencija pa su se cijene preko noći prepolovile, a nastavile su padati sve do danas. Eh, kad bi tako bilo i sa strujom.

Šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, pak, malo je iz takta izbacio RTL-ov Hrvoje Krešić atakirajući na njegovu vjerodostojnost u napadima na premijera. Spočitnuo mu je, naime, da sada napada monetizaciju autocesta i uvođenje ćirilice u Vukovar iako je kao ministar u HDZ-ovoj Vladi te projekte podržavao.

Pitanje je bilo na mjestu jer novinari nisu na zadatku da samo slijepo prenose demagogiju koju političari pokušavaju prodati biračima nego imaju obavezu političare pozivati na red zbog nedosljednosti. Pa neka oni javnosti objašnjavaju zašto su jučer govorili jedno a danas drugo. Karamarko je negirao, nije objasnio.

PLUS

U Zagrebu je pala tuča. Ni u jednoj središnjoj emisiji nije se nabrijavao uobičajeni jesenski događaj, već su televizije korektno gledatelje samo izvijestile o njemu.

MINUS

Sve tri velike televizijske kuće dobro su obradile priču o zapljeni raketa u riječkoj luci, ali nijedna nije navela izvor informacije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.