Kolumna

Josipović piše "Bajke zastupnika Hebranga"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Josipović piše "Bajke zastupnika Hebranga"
14.04.2011.
u 12:00
Predsjednik Josipović pohvalio se da razmišlja o operi buffo naslova "Sir i vrhnje u EU“ ili "Profesor Tomac traži crvenu nit po europskim metropolama“
Pogledaj originalni članak

Ivo Josipović, predsjednik RH, odustao je od namjere da sklada operu o životu Johna Lennona jer mu posao na Pantovčaku ne ostavlja vremena. Poznati se skladatelj ipak u Nacionalu pohvalio da je dobio inspiraciju za neka šaljiva djela. Predsjednik Josipović tako se pohvalio da razmišlja o operi buffo naslova "Sir i vrhnje u EU“ ili "Profesor Tomac traži crvenu nit po europskim metropolama“, a posebno ga zabavlja ideja da napiše "Bajke zastupnika Hebranga“. Napeto čekamo prve taktove tog djela.

Končar kupio najskuplje šparoge na svijetu

Darko Končar, žrtva prevare s istarskim nekretninama, kupio je među ostalim za 11 milijuna eura deset hektara zemlje na kojoj ne smije graditi već može samo brati šparoge. A ni njih ne smije prodavati.

Udarac u dječju glavu nije tjelesno ozljeđivanje

Mira Jelavić, dječja pravobraniteljica, podnijela je Saboru izvješće za 2010. u kojem nažalost ne manjka čudnih primjera iz sudske prakse. Tako je Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu za trgovanje ljudima nakon što je otac prodao 15-godišnju kćer za 3000 kuna, a u drugom slučaju odbačena je kaznena prijava protiv osobe koja je udarila dijete u glavu jer „udarac u glavu prema sudskoj praksi nije tjelesno ozljeđivanje“.

Proeuropski ručak sa zvijezdom petokrakom

Davor Stier, osobni savjetnik premijerke Jadranke Kosor, kaže u razgovoru za Globus da ga petokraka asocira na rušenje Vukovara. Pri tome je otkrio i neke detalje nedavnog posjeta Srbiji. Tako doznajemo da je ručak priređen u smederevskoj vili Obrenovića “jer su Obrenovići bili proeuropski orijentirana dinastija za razliku od Karađorđevića“. U tome Stier vidi “važnu simboličku poruku“, ali mu je zato promakla simbolika tanjura iz kojih je hrvatska delegacija na čelu s predsjednicom Vlade morala jesti. Domaćini su im ručak servirali na tanjurima s ucrtanim grbom bivše Jugoslavije. Ali tu petokraka Stieru baš i nije smetala.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

VE
velikazmija
13:28 14.04.2011.

ručak -uzmi - ili - ostavi ----- dobar tek---- ne zanima me vila ni obrenovići --zanima me toliko omalovažanje delegacije iz hrvatske --- servirati ručak u tanjuru --- sa grbom plamenovima i zvizdom --pod kojom je pola bivše juge popaljeno porušeno i silovano mogu samo idioti koji neznaju što je uljudnos prema gostu ---može li mi neko reći ima li to i ta bahatost veze sa politikom pomirenja --e koga mi biramo nismo bolje ni zaslužili - gadi mi se da sam pred streljačkim vodom ja jeo nebi --toliko----

Avatar atrpimir
atrpimir
14:17 14.04.2011.

Koliko ja znam frajer Stier se dobro snašao pa je rekao da se u ime Hrvatske i sukcesije bivše Jugoslavije odmah odriče ovih tanjura :)))))) Zašto to ovaj pokvareni kolbezumnista izostavlja? :))

OB
-obrisani-
16:05 14.04.2011.

cijeg je naroda predsjednik josipovic?