Japanski poslovnjaci zbog krize gube samopouzdanje i radni elan

15.12.2008.
u 12:00
Pogledaj originalni članak

Japancima, koji su donedavno slovili kao jedni od poslovno najambicioznijih naroda na svijetu i, mogli bismo reći, gotovo bez konkurencije po čvrstoći u biznisu, srozava se radni elan i samopouzdanje kao nikada do sada.

Udari i posljedice krize doveli su do velikih gubitaka japanskih izvoznika, što ih je gurnulo na poslovni rub, a njihovo samopouzdanje je, prema istraživanjima, na najnižoj razini u posljednje 34 godine.

Vlada obeshrabrenje i bezidejnost, strah je nadvladao borbu za traženje izlaza u nastalim okolnostima recesije koja je prvi put u posljednjih sedam godina zahvatila to visokorazvijeno društvo.

Druga po veličini svjetska ekonomija bilježi negativne trendove gotovo u svim sektorima, a najviše gubitke bilježe izvozne tvrtke.

(S.M.)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr