Raspoloženi šef HDZ-a

Plenković poručio Milanoviću: Volio bih da se prvo čestita, a onda zaziva velika koalicija

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
andrej plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
plenković
Autori Vecernji.hr, Hina
12.09.2016.
u 10:38
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je poziv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na veliku koaliciju
Pogledaj originalni članak

Danas će se održati sjednica Nacionalnog vijeća s početkom u 15 sati. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je u središnjicu HDZ-a. Komentirao je poziv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na veliku koaliciju. ''Nisam se još ni s kim čuo, malo sam se odmorio. Danas sam sazvao Nacionalno vijeće, najprije želim podnijeti izvješće kolegama i onda ćemo napraviti platformu za pregovore sa strankama koje su prešle prag'', kazao je Plenković.

'Koalicija zasad nije opcija'

 "Ja bih volio da se umjesto poruka koje se šalju između redaka prvo čestita, a onda zaziva velika koalicija'', kazao je Plenković. Dodao je da takva opcija zasad nije opcija.

Rekao je da se još nije čuo s čelnikom Mosta Božom Petrovom.

''Tijela stranke će se sastati. Hrvatskoj želim dati političku stabilnost. Pregovori će početi ovih dana'', kazao je Plenković. "Na nama je sada da se svi zajedno konsolidiramo i unesemo u hrvatsku državu i hrvatske institucije stabilnost jer bez nje nema gospodarskog rasta", izjavio je novinarima u središnjici HDZ-a Plenković. 

Prgomet: Rezultat je izvrstan

Drago Prgomet  je rezultat HDZ-a na prijevremenim parlamentarnim izborima ocijenio izvrsnim i pobjedničkim, istaknuvši da su u prilici sastaviti novu Vladu.

"Rezultat HDZ-a je izvrstan, pobjednički i u prilici smo sastaviti Vladu. Osobni rezultat je isto dobar jer je HDZ dobio jedan mandat više u VI. izbornoj jedinici", rekao je Prgomet novinarima ispred središnjice HDZ-a.

U središnjici HDZ-a su se okupili čelnici stranke prije popodnevne sjednice Nacionalnog vijeća na kojoj će dogovoriti političku platformu za poslijeizborne razgovore o sastavljanju nove Vlade i parlamentarne većine.

> > Završni rezultati: HDZ ima 7 mandata više od SDP-ove koalicije, Most 13, Živi zid 8, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1, Glasnović 1

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 118

JU
juma
10:55 12.09.2016.

Čestitam na pobjedi, pomalo neočekivano i obzirom na okolnosti iznenadjujuće uvjerljivo. SDP je uvjerljivo porazen i trebali bi biti manji od makova zrna.

LU
luli
10:54 12.09.2016.

Neka vlada bude napokon hrvatski (za promjenu) a tek onda evropski orjentirana, nisu te glasove dali europljani nego Hrvati!

ST
stefj
10:58 12.09.2016.

Plenkovića čeka težak izbor: da li pristati na beskonačne ucjene ili ići u koaliciju sa samim vragom... Milanović nema puno izbora, njemu je koalicija politička slamka spasa. No gledati ponovo u vladi individue poput Marasa, Stazića, Opačić i Grčića bilo bi previše za bilo kojeg građana... A druge strane Most opet pokazuje svoje destruktivne sposobnosti, te je pitanje da li je uopće moguće napraviti smisleni dogovor s njima. Po meni nije...