GRADONAČELNIK PREDLAŽE

Bandić: Majkama troje djece prosječna hrvatska plaća

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Bandić: Majkama troje djece prosječna hrvatska plaća
30.08.2016.
u 15:45
Gradonačelnik traži da Zagrebački holding odobri odgodu plaćanja i obročne otplate duga blokiranim Zagrepčanima
Pogledaj originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sjednicu Gradske skupštine, koja će se održati u srijedu, 31. kolovoza, uputio je prijedlog odluke o novčanoj pomoći za majke odgojiteljice, pri čemu će prihvatiti i amandman HDZ-a da se ta pomoć odnosi i na očeve, o plaćanju premije dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima koji su korisnici novčane pomoći, nabavi besplatnih školskih udžbenika učenicima romske nacionalnosti u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj te učenicima osnovnih škola u Petrinji.

Bandić predlaže da majke odgojiteljice s najmanje troje djece primaju novčanu pomoć u visini prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj. Također predlaže da Zagrebački holding odobri odgodu plaćanja i obročne otplate duga blokiranim Zagrepčanima.

Na dnevnom redu sjednice bit će i sporazum o izgradnji projekta Podbrežje, kojim će Grad od Zagrebačkog holdinga preuzeti u najam 400 stanova za zbrinjavanje znanstvenih novaka i 200 stanova za najam.

Pred gradskim zastupnicima naći će se i pismo namjere Vladi u vezi s Imunološkim zavodom. Bandić je pozvao tehničku Vladu na sastanak jer, kaže, nikad nije kasno da dopuste Zagrebu da investira sto milijuna kuna i napravi Imunološki zavod najboljim u Europi.

Također je najavio da će tržnica na Borongaju ostati do Nove godine. 

Bandić je poručio kako je sretan da će na Gradskoj skupštini biti te točke bez obzira na njihov ishod jer, ako ne prođu sada, proći će za mjesec dana, uvijek će netko dići ruku.

"Razlika između zagrebačke Gradske uprave sa mnom na čelu i Vlade jest što naše odluke i zaključke piše život, a njihove se pišu u kabinetima, mimo života, i onda su neprovedive", rekao je.

Ocijenio je da njegova stranka i njezini koalicijski partneri uoči izbora dobro stoje, bez obzira na ankete, dodajući: "Što je više kleveta i laži, budući premijer nam je miliji i draži". 

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić ustvrdio je da su svi Bandićevi prijedlozi apsolutno po zakonu, a za njihovu provedbu ima novca u gradskom proračunu, i to najmanje četiri puta više nego što je potrebno. Cijeli paket tih odluka stoji između 20 do 25 milijuna kuna, rekao je Kojić i najavio rebalans gradskog proračuna za mjesec dana.

>> Tko može reći Bandiću da novcem iz grada ne može izigravati djeda Mraza?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar liquidsky
liquidsky
20:02 30.08.2016.

Pronatalitetna politika mora biti usklađena s ukupnim menatalitetom naroda, a ne mentalitetom određenih etničkih skupina unutar njega. Kada se Bandić počne miješati u stvari koje ne razumije, a sufleri su mu također "veliki stručnjaci", onda dolazi do ovakvih apsurdnih politika. Zapošljavanje je temelj gradnje života pojedinaca i njihovih kasnijih obitelji, ne samo nadoknada za radno pasivno razdoblje majčinstva (ta naknada je nužna, naravno). Svi smo svjesni koji je genotip ovdje sklon velikom broju djece, a da nema niti želi imati makar dan radnog staža. To je sociološka i biološka činjenica. Ako se Bandić i njegova klika žele hvaliti pronatalitetnom politikom onda neka osmisle način kako stvarati radna mjesta, a da ona nisu u javnoj upravi već u gospodarstvu. Plaćanje cjeloživotnog dadiljanja potpuno je promašeno.

DU
Deleted user
17:44 30.08.2016.

Bandić, smanji nam prirez od 18%. Ako ima toliko zagrebačkog novca viška, koje su dijeli po Hrvatskoj u ime kampanje za premijera, želimo manji prirez. I to odmah. Što se tiče prosječne plaće za roditelja s troje djece, opet naš novac za djecu Roma. Jer se školovani, ljudi svjesni svojih mogućnosti, odlučuju na 1-2 djece. Na kraju krajeva, i Bandić ima samo jedno dijete, kaj ne?

ZL
Zlatko1947
17:01 30.08.2016.

Sine daj im iz svog džepa a ne našeg